Arccal a völgy felé – 2. rész

Azt hittem a girland egy olyan hely, ahol csak csajok vannak. Aztán kiderült, hogy ez a belépőmozdulat a boarddal való kanyarodáshoz.

Azt hittem a girland egy olyan hely, ahol csak csajok vannak. Aztán kiderült, hogy ez a belépőmozdulat a boarddal való kanyarodáshoz.

Legutóbb a falevelezésig jutottunk el, amit a karácsonyi szünetben majdnem el is felejtettem (lehet azért, mert ilyenkor már nincsenek is falevelek). Egyszerűnek tűnik, én mégis képes vagyok mindent rosszul csinálni. Persze lejutok a dombról, csak nem annyira szépen és úgy, hogy a fele csak rolózás. De pár kör alatt helyrehozhatóak a hibák, hála az oktatónak, aki végigkiabálja az összes testrészemet, ami épp nincs a helyén. Térdek kifelé, medencét előretol, egyenesedj fel, rogyassz, vállak lazák, váll marad a deszka síkjában, nem csipővel terhel, forog a fej, forog a fej, fék, fék, FÉK! Körülbelül így néz ki, amikor az első 5 méteres csúszásom lemegy. Aztán persze jönnek az egyre jobb körök. Ennek ellenére nagyon élvezem, a szünetben elvonási tüneteim voltak. Volt hogy bent a szobában felvettem a boardot, csak hogy a terheléseket gyakoroljam.

Kép

Olyan mintha

Aztán eljött végre 2017 és vele együtt a girlandozás. Pont úgy néz ki mint a díszítés, csak itt snowboarddal rajzolsz hasonló íveket. Itt történik meg először, hogy a deszkát be kell forgatni esésvonalba (…a hegy esésvonala, nem a perecé). Ebben már van akció, mert a board beindul, teljesen lapjára teszed, jó esetben. Rossz esetben leakad valamelyik éle és ha kibillensz, akkor abból bizony esés van. De semmi baj, mert az ezotéria szerint 2017 az újrakezdés éve, úgyhogy bármennyiszer újrakezdhetsz egy-egy elbénázott csúszást. Örökélet, ingyensör.

A girlandozást is fokozatosan adagoltuk, először kézenfogva, aztán egy szép rózsaszín gumiszalaggal, amitől lehet félni, hogy elszakad és arconcsap. De minimális volt a parafaktor, ellenben itt már olyan az érzés mintha snowboardoznál. Aztán amikor megláttam magam a képeken, még el is hittem. Sílécen mérföldekkel bénábban nézek ki, úgyhogy rendesen meg kell tanulnom deszkázni. Harminc fölött kellenek a fiatalítótrükkök, hátizsák, fullcap, bmx.

Kép

Innen már nincs messze

Elvileg a girlandozás mozdulatait összefűzve legközelebb már kanyarodni fogunk. Erre van még 2 x 2 órám, hogy megtanuljam. Illetve, hogy tűrjem az olyan jeleneteket, amikor a földön ülve minden hároméves úgy csúszik el mellettem, hogy egy picit mindenki megkoccintja a deszkámat. Finoman jelzik, hogy sok az ücsörgés és rossz helyen. Aztán január 16-án irány Flachau és a Salzburger Sportwelt, hogy végre igazi havon is kipróbáljam, meddig lehet eljutni 10 órányi műanyagpályás oktatással.

Esésszámláló:
Erős korrigálásra szorul, ugyanis kiderült, hogy az álló helyzetben való leülés vagy letérdelés – bármilyen látványos is – nem számít esésnek. Így a korábbi 47 jelentősen lecsökkent.

Sérülés nélkül: 6
Sérüléssel: 0

A felszerelés biztosításáért külön köszönet a www.store13.hu-nak, az oktatásért Zsuzsinak és a www.fogarasisiiskola.hu-nak.

Fotó: Takács Zsuzsi, Ski Amadé

Itt a bizonyíték arra, hogy a legtöbb férfinak jobban bejönnek a szőke nők

Egy új kutatásból az is kiderül, miért szavaz több férfi a szőkékre.

Ha erre a kis izomcsoportra is szánsz időt, sokkal többet emelhetsz!

Nem csak a fogásodat érdemes ám erősíteni ahhoz, hogy látványosabb eredményeket érj el a teremben!

5 jel, hogy dehidratált vagy, aminek semmi köze a szomjúsághoz

Ha szomjas vagy, akkor már késő, mert dehidratálttá vált a szervezeted - állítják sokan. De nem csak az italok utáni vágyakozás utalhat arra, hogy a tested szomjazik!

A 6 leggyakoribb hiba húzódzkodás közben

Így csináld, ha fejlődni akarsz.

Túlzásba viszed a mozgást? Az exorexia létező betegség, de a férfiak keveset beszélnek róla

Mutatjuk, mikor jelent már tényleg problémát az, ha elmész edzeni.

A hét táplálkozási tippje: pontosan ekkora adagot érdemes fogyasztani 8 népszerű ételből, hogy egészséges maradj

Ha odafigyelsz a táplálkozásodra, érdemes az adagokra is kicsit nagyobb hangsúlyt fektetni.

A jóganap az új pihenőnap

A kitartott pózok még a sérülésektől is megkímélnek.

4 szakálltípus, amit érdemes kipróbálnod! (Még akkor is, ha nem egyenletes az arcszőrzeted)

A férfiak szeretik az egyszerűséget mindenben, így a szakállak terén is.

Hallottál már a kávélisztről? Ez a legújabb szuperkaja!

A lisztről valószínűleg nem a koffein jut eszedbe. Nyugi, nem vagy egyedül. A kávéliszt viszont egyre népszerűbb, sokan pedig tápanyagokkal teli csodaként tekintenek rá. De tényleg annyira szuper, vagy csak felhájpolták?

A hét edzéstippje: érdemes minden egyes nap hasaznod, hogy lásd az edzés eredményét?

Ha nyárra már kockás hasat akarsz villantani, azért már jó korán el kell kezdeni dolgozni - például most.

A bicikli virágoztathatja fel a szexuális életedet

Egy kis tekerés és minden egyenesbe jön.

Nincs izomnövelés és erősödés túlterhelés nélkül - személyi edzőnk tanácsai a konditermi fejlődéshez

Ha besétálunk a terembe és körülnézünk, rengeteg embert látunk, aki edz. Különféle gyakorlatokat végeznek, gyakran erőlködnek és izzadnak, ezzel a kemény edzés látszatát keltve. Ha valaki nem jártas az edzésben, nem edz 4-5 éve, akkor tényleg csak keményen edző embereket lát.

3 jó okunk van arra, hogy elfelejtsd a kései vacsorát

Riasztó adatokkal szembesültek a szakemberek.

Rossz hír vegáknak: egy kutatás szerint sokkal kevesebb szexben van részük, mint a húsevőknek

Ha egy finom steak felér számodra egy orgazmussal, akkor van még egy jó hírünk: egy új kutatás szerint a húsevő emberek többször szexelnek, mint a vegetáriánus társaik.

Kettő az egyben: A szuperszett, ami a tricepszedet és a hasadat is megdolgoztatja

Milyen gyakran dolgoztatod meg a tricepszedet és a törzsizmaidat egyetlen gyakorlattal?

To-do list menti meg az álmatlan éjszakákat

Sosem volt még ilyen egyszerű az elalvás.

Gondoltad volna? A nyújtástól több mint 300%-kal nőhet az izomtömeged!

Ha az edzés végeztével szánsz időt a nyújtásra is, sokkal hamarabb elérheted a céljaidat!

Olvasd el ezeket is

MINDIG ARRA BIZTATUNK, HOGY ADJ BELE MINDENT, DE MOST ELÉG LESZ AZ 50 SZÁZALÉK

Csak 2685 Ft