9 barát, akitől meg kell szabadulnod

9 barát, akitől meg kell szabadulnod

Az igazi barátok nem olyanok, mint a ruhák- nem dobod ki őket azért, mert kimentek a divatból. De persze mindannyiunknak van legalább egy olyan haverja, akiktől előbb vagy utóbb búcsút veszünk, mert „kinőttük” őket.

Olvasd el ezt is!

És ez rendben is van, mert ugyan kutatások bizonyítják, hogy a pozitív kapcsolatok jó hatással vannak az egészségedre és évekkel meghosszabbíthatják az életed, a negatív kapcsolatok pontosan az ellenkező hatást válthatják ki, állítja a Utah Egyetem tanulmánya. Más szóval a stresszes és frusztráló barátságok egészségtelenek lehetnek.
Tehát honnan tudhatod, ha itt az idő véget vetni egy barátságnak? Íme 9 barát-típus, akiktől itt az ideje megszabadulnod, illetve azt is megtudhatod, hogyan vehetsz tőlük búcsút kíméletesen.

1. A Nagy Játékos

Őt csak egyetlen dolog érdekli: hogy minél több csajt felszedjen. Ez persze jó buli volt, amíg egyedülálló voltál, de ő még mindig minden hétvégén trófeákra vadászik, és a feleséged nincs túlzottan oda érte. Szereted a srácot, de már itt lenne az ideje felnőnie.
Menjen vagy Maradjon? Ettől persze ő nem rossz ember, csak máshogy áll az élethez, mint te. Nem szükséges teljesen megszakítanod vele a kapcsolatot, de a feleséged vagy barátnőd aggodalmait kell előtérbe helyezned. Képzeld magad az ő helyébe, és gondolj bele, te hogy éreznéd magad ha ő a város legnagyobb férfifalójával menne bulizni. Aggódnál, és igazad is lenne. Hagyd, hogy a haverod játssza az ő játékát valaki mással egy darabig. Majd újra felveszed vele a kapcsolatot, ha egy kicsit lenyugszik.

2. A Sportfanatikus

Minden létező meccset megnéz, minden létező sportágban. Ha épp nem a tévé előtt ül, neked küldözgeti e-mailben a sportelemzéseket vagy rá akar bírni, hogy fogadj a kedvenc csapatára. Régen te is ugyanilyen lelkesedéssel követted a sporteseményeket, de mára már fontosabb dolgokkal kell foglalkoznod, mint például egy gyerek vagy egy lakáshitel.
Menjen vagy Maradjon? Ha szeretnél egy tartós és sikeres párkapcsolatot, jobb, ha távol tartod magad a sportfanatikusoktól. Kezdésnek például próbálj nem tudomást venni az összes sporttal kapcsolatos telefonhívásáról és üzenetéről, és valószínűleg venni fogja az adást. Ha mégsem, mondd el neki, hogy sok a dolgod, vagy finoman utalj rá, hogy a sport már nem a legfontosabb dolog az életedben. Ha ezt sem érti meg, talán itt az ideje, hogy elváljanak útjaitok. Focimeccset a fiaddal is tudsz majd nézni..

3. Az Egyedülálló

Nagyon kedves pasi, de csak nem sikerül neki megtalálni a hozzá illő nőt, ráadásul folyamatosan neked kesereg az egyedüllétről. Te meg rosszul érzed magad, hogy nem tudtad összehozni senkivel, de számtalan szárnysegédként töltött este után már nem tudsz többet tenni.
Menjen vagy Maradjon? Felejtsd el a finom megfogalmazást, és mondd meg a barátodnak, hogy az élet nem csak a megfelelő pár megtalálásáról szól, és találnia kell valami más elfoglaltságot is, hogy érdekesnek tűnjön mások szemében, legyen szó szerelemről vagy barátságról. Mondd meg neki, hogy eleged van a párkapcsolati tanácsadásból, és most már próbáljon ez ügyben egyedül boldogulni…

4. A Bulihuligán

Legjellemzőbb tulajdonsága, hogy teljesen kiborítja a feleségedet. Persze, vicces figura és hasonló a humorotok, de van benne valami, ami a korántsem ártatlan fiatalkori önmagadra emlékeztet. Sokat iszik, és olyan dolgokat művelt nőkkel, amikről legszívesebben sosem számolnál be a párodnak, habár meg vagy róla győződve, ártalmatlanok… többnyire.
Menjen vagy Maradjon? Sajnos vannak emberek, akik sosem nőnek fel. Az élet túl rövid ahhoz, hogy olyanokkal tölts időt, akiket nem tisztelsz, vagy akik miatt lelkiismeret furdalásod támad magaddal vagy a múltaddal kapcsolatban. Persze, van néhány jó közös sztoritok és sokat nevettek együtt, de jobb lesz neked nélküle. Ne engedd a közelébe a nőknek, akiket szeretsz, akikkel törődsz, és akiket meg akarsz védeni!

5. Az Öregúr

Lassan olyan lesz, mint a saját apja; 24 évesen nősült, 28 éves korára már két gyereke és olvasószemüvege lett. Már most a nyugdíjbiztosításáról beszél és a vad éjszaka számára egy családi vacsorát, egyetlen italt és tíz órás lefekvést jelent. Tiszteled a felelősségteljességét és az érettségét, de te még azért szeretnéd fiatalnak érezni magad egy darabig.
Menjen vagy Maradjon? Ez a barát a saját jövődet vetíti elő és ő az élő bizonyíték arra, hogy nem kell az öregedést annyira elsietni. Semmi okod rá, hogy megszakítsd ezt a kapcsolatot, de ne terheld a párodat is a találkáitokkal, keresd fel őt, ha mondjuk fontos döntést kell hoznod, kettesben is meg tudjátok beszélni a világ dolgait.

6. A Csaló

Nagyon jó barát, és mindenki imádja őt. Karizmatikus és elbűvölő személyiség, ráadásul van egy fantasztikus barátnője, aki nagyon jól kijön a te pároddal is, de van egy aprócska probléma: pofátlanul csalja őt. Akárhányszor a lányok nélkül mentek bulizni, más nőkkel látod, és tudod, egyszer még nagyon nagy bajba fog keverni téged is.
Menjen vagy Maradjon? Ha továbbra is vele lógsz, súlyos árat fogsz fizetni. Még ha te nem is csalod meg a barátnőd, biztos, hogy téged is rágalmak fognak érni. Ha egy közeli barátról van szó és nem akarod őt elveszteni, őszintének kell lenned a pároddal vele kapcsolatban. Mondd meg neki, hogy csak azért fogadod el ezt a magatartást, mert egy nagyon jó barátról van szó, de ha ő ezt elfogadhatatlannak tartja, a srácnak sajnos mennie kell.

7. A Lúzer

Nagyon hűséges barát és mindig számíthatsz rá, de sehova sem tart az élete. Sosem volt rendes állása, nincsenek életcéljai, és ez nem is látszik változni a közeljövőben. Mindig maga alatt van, számítógépen játszik, filmeket néz, sörözik… és nagyjából erről szól az élete.
Menjen vagy Maradjon? Ne tedd alá a lovat, magyarul ne csatlakozz hozzá egy egész hétvégés James Bond-maratonra, ehelyett finoman utalj rá, hogy talán itt az ideje beszélnie valakivel, aki tanácsokat adhatna neki, azaz egy terapeutával vagy egy karrier-tanácsadóval. Próbáld meg rávenni valami produktívabb tevékenységre, például túrázásra vagy egy karrier expó meglátogatására. Nem akar változtatni az életmódján? Talán el kell válnotok egymástól…

8. A Múlt Foglya

Ismered a srácot gimi óta, de olyan érzés, mintha ő még mindig ugyanaz a kamasz fiú lenne. Minden vicces sztorija úgy kezdődik, hogy „tudod, amikor végzősök voltunk…” és „amikor megkértük az idősebb haverodat, hogy vegyen nekünk sört”. Néhanapján jól esik visszagondolni ezekre az időkre, de már kicsit unod a tizedikes matektanárodról szóló poénokat.
Menjen vagy Maradjon? Ne hagyd, hogy a múltja ellepje a jelenedet- ez a tanács egyébként a párkapcsolatokra is kivetíthető. Vagy előre haladsz, hagy visszazuhansz a múltba. A barátságok nem csak a régi közös emlékekre épülnek. Ha bírod őt, éljetek át új közös élményeket, ha viszont erre egyikőtök sem nyitott, redukáld ezt a kapcsolatot alkalmankénti sörözgetésre.

9. A Kiszámíthatatlan

Megígéri, hogy hatra ott lesz, és ha egyáltalán el is jön, két órát késik. Elterveztek valamit hétvégére, és az utolsó pillanatban mondja le. Ha találkoztok, jól érzitek magatokat együtt, de sosem számíthatsz rá, és most, hogy karriered, párkapcsolatod és egyéb fontos tennivalóid vannak, jobb dolgod is van, mint azt várni, hogy vajon megjelenik-e a megbeszélt találkán.
Menjen vagy Maradjon? Beszélj vele egyenesen. Lehet, hogy nincs is tisztában a viselkedésével, és valakinek szembesítenie kellene vele. Vagy egyszerűen te is mindig késs el, és ha így sem veszi a lapot, megérett az idő a búcsúra.

Drew Manning azért szedett fel 30 kilót, hogy megnézze, milyen az élet túlsúllyal

Drew Manning, amerikai személyi edző testére mindenki irigykedett, aki csak találkozott vele. Fitt volt és boldog, egy igazi sportember. Az egész élete az életmódja körül forgott, éppen ezért volt olyan jó a munkájában.

Hogy mi? Ha szappant teszel a párnád alá, nem görcsöl be a lábad

Igen, jól olvasod. Furcsának tűnhet egy tömbnyi szappannal aludni, azonban egy új kutatás szerint, ha te is nyugtalan láb szindrómával küzdesz, vagy éjjelente gyakran begörcsöl a lábad, a párna alá rejtett szappan lehet a legjobb megoldás!

A hét táplálkozási tippje: 5 vegán alapanyag, ami ellát energiával edzés előtt

Sok mítosz és vita övezi a vegán táplálkozást: vannak, akik szerint jót tesz a szívnek, mások szerint viszont lehetetlen aktív életmódot folytatni növényi alapú táplálkozással.

Kiderült, hogy sokkal nagyobb eséllyel mondasz el valakinek egy titkot, ha vonzódsz hozzá

Evolúciós oka van annak, miért mondod el a titkaidat szex után. Vagy szex előtt, vagy bármikor, amikor a szexre gondolsz.

Ezért ne tépkedd soha a hámló bőrt, bármennyire is jó érzés!

A leégés után katasztrofálisan néz ki a bőröd. Amellett, hogy piros, elkezd veszettül hámlani is. De bármennyire is érzed a késztetést, jobban jársz, ha nem szeded le a hámló bőrt.

A hét edzéstippje: 5 klasszikus fitnesz-szabály, amit nyugodtan megszeghetsz

Miért pont az edzésben ne lennének olyan szabályok, amiket meg lehet szegni? Idővel ugyanis több régi, bevált módszerről bebizonyosodik, hogy ma már nem állja meg a helyét. Ha pedig komoly eredményeket szeretnél elérni, akkor a következő szabályokat bátran megszegheted!

Készen áll a tömegtermelésre a világ legkülönlegesebb húsa

A maastrichti egyetem kutatói 2013-ban értek el áttörést, most pedig itt az újabb.

A banántej a tökéletes vegán megoldás

A gyümölcsből készült ital egyáltalán nem tartalmaz laktózt, ráadásul sokkal finomabb, mint az eredeti.

Hogyan állj neki újra az edzésnek kihagyás után? Szakértőnk elmondja!

Mindenkivel előfordul, hogy akár sérülés, akár nyaralás, akár magánéleti/munkahelyi teendők miatt átmenetileg az edzés háttérbe szorul. Alapvetően én már úgy állok ehhez, hogy az edzés annyira jót tesz nekem, hogy akkor se hagyom ki, ha csak késő este vagy épp hajnalban jutok le – szóval nincsenek már kihagyott hetek. Viszont régen voltak, úgyhogy meg tudom érteni.

Tüsszentened kell? Ezért ne tartsd soha vissza!

Ha allergiás vagy, nyáron biztos sokkal többet tüszzentesz a kelleténél. De mi van akkor, ha nem szeretnéd, hogy mindenki hallja, ezért megpróbálod visszatartani? Eláruljuk, hogy nem jársz jól.

Mangólevéllel a cukorbetegség ellen: Itt a diabétesz elleni új fegyvere

A cukorbetegség nem játék! A mangó levele viszont segíthet a diabétesz elleni küzdelemben, így mindenkinek érdemes kipróbálnia ezt a furcsa alapanyagot!

A produktivitásra bizony a hőmérséklet is hat - Ezért vagy olyan lassú nyáron

Úgy érzed, semmilyen feladatot nem tudsz nyáron megcsinálni, amit rád bíznak? Maradjunk annyiban, hogy erről nem feltétlenül te tehetsz.

A legtisztább WC-t keresed a nyilvános mosdóban? Akkor EZT válaszd!

Képzeld el, ahogy belépsz a nyilvános WC-be. Te ilyenkor melyik ajtó mögé mész? A legutolsó a legszimpibb, vagy inkább a középső wc-t választod?

Hallottál már a dinamikus-izometrikus gyakorlatokról? Itt az ideje, hogy beépítsd őket az edzéstervedbe!

Ha nem látod az edzésed eredményét, könnyen lehet, hogy hozzászokott a tested a megszokott rutinhoz. Ilyenkor pedig az a legjobb megoldás, ha valamit változtatsz rajta.

Miért fogja minden focista ugyanúgy a fejét a kihagyott helyzet után?

A tudomány szerencsére tudja a választ erre a világbajnokság okán aktuálissá vált kérdésre.

Van összefüggés! Így hat a tetoválásod az izzadásra

Bizony, érdekes összefüggés van a tetoválás, az edzés és a verejték között, ezért nem árt tisztában lenned ezzel, ha te is ki vagy varrva.

Optikai illúzió: Te kit látsz a képen? A válaszodból kiderül, kell-e szemüveget hordanod

Több szakértő szerint ez az optikai illúzió segíthet eldönteni, hogy romlott-e a látásod és szükséged van-e szemüvegre.

Vb-döntő: Mandzukic öngólja és a vb legnagyobb potyája zárta keretbe a tornát

A horvát csatár vasárnapi produkciójához hasonló bravúr eddig csak egy futballistának jött össze.

Megérkezett végre a tökéletes szundikütyü, ami teljes csendet teremt

Viszlát elpocsékolt éjszakák, az Enter SilentMode száműzi a végigásított napokat.

Lehet, hogy bizarrul hangzik, de életet menthet a gombás smoothie

A legújabb őrület meredeknek tűnik, de kétségtelenül csökkenti a stresszt.

Olvasd el ezeket is

Tedd meg velünk az első lépést! Most egyéves előfizetés 5370 Ft helyett csupán 2685 Ft

Csak 2685 Ft

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem