9 barát, akitől meg kell szabadulnod

Az igazi barátok nem olyanok, mint a ruhák- nem dobod ki őket azért, mert kimentek a divatból. De persze mindannyiunknak van legalább egy olyan haverja, akiktől előbb vagy utóbb búcsút veszünk, mert „kinőttük” őket.

Az igazi barátok nem olyanok, mint a ruhák- nem dobod ki őket azért, mert kimentek a divatból. De persze mindannyiunknak van legalább egy olyan haverja, akiktől előbb vagy utóbb búcsút veszünk, mert „kinőttük” őket.

Olvasd el ezt is!

És ez rendben is van, mert ugyan kutatások bizonyítják, hogy a pozitív kapcsolatok jó hatással vannak az egészségedre és évekkel meghosszabbíthatják az életed, a negatív kapcsolatok pontosan az ellenkező hatást válthatják ki, állítja a Utah Egyetem tanulmánya. Más szóval a stresszes és frusztráló barátságok egészségtelenek lehetnek.
Tehát honnan tudhatod, ha itt az idő véget vetni egy barátságnak? Íme 9 barát-típus, akiktől itt az ideje megszabadulnod, illetve azt is megtudhatod, hogyan vehetsz tőlük búcsút kíméletesen.

1. A Nagy Játékos

Őt csak egyetlen dolog érdekli: hogy minél több csajt felszedjen. Ez persze jó buli volt, amíg egyedülálló voltál, de ő még mindig minden hétvégén trófeákra vadászik, és a feleséged nincs túlzottan oda érte. Szereted a srácot, de már itt lenne az ideje felnőnie.
Menjen vagy Maradjon? Ettől persze ő nem rossz ember, csak máshogy áll az élethez, mint te. Nem szükséges teljesen megszakítanod vele a kapcsolatot, de a feleséged vagy barátnőd aggodalmait kell előtérbe helyezned. Képzeld magad az ő helyébe, és gondolj bele, te hogy éreznéd magad ha ő a város legnagyobb férfifalójával menne bulizni. Aggódnál, és igazad is lenne. Hagyd, hogy a haverod játssza az ő játékát valaki mással egy darabig. Majd újra felveszed vele a kapcsolatot, ha egy kicsit lenyugszik.

2. A Sportfanatikus

Minden létező meccset megnéz, minden létező sportágban. Ha épp nem a tévé előtt ül, neked küldözgeti e-mailben a sportelemzéseket vagy rá akar bírni, hogy fogadj a kedvenc csapatára. Régen te is ugyanilyen lelkesedéssel követted a sporteseményeket, de mára már fontosabb dolgokkal kell foglalkoznod, mint például egy gyerek vagy egy lakáshitel.
Menjen vagy Maradjon? Ha szeretnél egy tartós és sikeres párkapcsolatot, jobb, ha távol tartod magad a sportfanatikusoktól. Kezdésnek például próbálj nem tudomást venni az összes sporttal kapcsolatos telefonhívásáról és üzenetéről, és valószínűleg venni fogja az adást. Ha mégsem, mondd el neki, hogy sok a dolgod, vagy finoman utalj rá, hogy a sport már nem a legfontosabb dolog az életedben. Ha ezt sem érti meg, talán itt az ideje, hogy elváljanak útjaitok. Focimeccset a fiaddal is tudsz majd nézni..

3. Az Egyedülálló

Nagyon kedves pasi, de csak nem sikerül neki megtalálni a hozzá illő nőt, ráadásul folyamatosan neked kesereg az egyedüllétről. Te meg rosszul érzed magad, hogy nem tudtad összehozni senkivel, de számtalan szárnysegédként töltött este után már nem tudsz többet tenni.
Menjen vagy Maradjon? Felejtsd el a finom megfogalmazást, és mondd meg a barátodnak, hogy az élet nem csak a megfelelő pár megtalálásáról szól, és találnia kell valami más elfoglaltságot is, hogy érdekesnek tűnjön mások szemében, legyen szó szerelemről vagy barátságról. Mondd meg neki, hogy eleged van a párkapcsolati tanácsadásból, és most már próbáljon ez ügyben egyedül boldogulni…

4. A Bulihuligán

Legjellemzőbb tulajdonsága, hogy teljesen kiborítja a feleségedet. Persze, vicces figura és hasonló a humorotok, de van benne valami, ami a korántsem ártatlan fiatalkori önmagadra emlékeztet. Sokat iszik, és olyan dolgokat művelt nőkkel, amikről legszívesebben sosem számolnál be a párodnak, habár meg vagy róla győződve, ártalmatlanok… többnyire.
Menjen vagy Maradjon? Sajnos vannak emberek, akik sosem nőnek fel. Az élet túl rövid ahhoz, hogy olyanokkal tölts időt, akiket nem tisztelsz, vagy akik miatt lelkiismeret furdalásod támad magaddal vagy a múltaddal kapcsolatban. Persze, van néhány jó közös sztoritok és sokat nevettek együtt, de jobb lesz neked nélküle. Ne engedd a közelébe a nőknek, akiket szeretsz, akikkel törődsz, és akiket meg akarsz védeni!

5. Az Öregúr

Lassan olyan lesz, mint a saját apja; 24 évesen nősült, 28 éves korára már két gyereke és olvasószemüvege lett. Már most a nyugdíjbiztosításáról beszél és a vad éjszaka számára egy családi vacsorát, egyetlen italt és tíz órás lefekvést jelent. Tiszteled a felelősségteljességét és az érettségét, de te még azért szeretnéd fiatalnak érezni magad egy darabig.
Menjen vagy Maradjon? Ez a barát a saját jövődet vetíti elő és ő az élő bizonyíték arra, hogy nem kell az öregedést annyira elsietni. Semmi okod rá, hogy megszakítsd ezt a kapcsolatot, de ne terheld a párodat is a találkáitokkal, keresd fel őt, ha mondjuk fontos döntést kell hoznod, kettesben is meg tudjátok beszélni a világ dolgait.

6. A Csaló

Nagyon jó barát, és mindenki imádja őt. Karizmatikus és elbűvölő személyiség, ráadásul van egy fantasztikus barátnője, aki nagyon jól kijön a te pároddal is, de van egy aprócska probléma: pofátlanul csalja őt. Akárhányszor a lányok nélkül mentek bulizni, más nőkkel látod, és tudod, egyszer még nagyon nagy bajba fog keverni téged is.
Menjen vagy Maradjon? Ha továbbra is vele lógsz, súlyos árat fogsz fizetni. Még ha te nem is csalod meg a barátnőd, biztos, hogy téged is rágalmak fognak érni. Ha egy közeli barátról van szó és nem akarod őt elveszteni, őszintének kell lenned a pároddal vele kapcsolatban. Mondd meg neki, hogy csak azért fogadod el ezt a magatartást, mert egy nagyon jó barátról van szó, de ha ő ezt elfogadhatatlannak tartja, a srácnak sajnos mennie kell.

7. A Lúzer

Nagyon hűséges barát és mindig számíthatsz rá, de sehova sem tart az élete. Sosem volt rendes állása, nincsenek életcéljai, és ez nem is látszik változni a közeljövőben. Mindig maga alatt van, számítógépen játszik, filmeket néz, sörözik… és nagyjából erről szól az élete.
Menjen vagy Maradjon? Ne tedd alá a lovat, magyarul ne csatlakozz hozzá egy egész hétvégés James Bond-maratonra, ehelyett finoman utalj rá, hogy talán itt az ideje beszélnie valakivel, aki tanácsokat adhatna neki, azaz egy terapeutával vagy egy karrier-tanácsadóval. Próbáld meg rávenni valami produktívabb tevékenységre, például túrázásra vagy egy karrier expó meglátogatására. Nem akar változtatni az életmódján? Talán el kell válnotok egymástól…

8. A Múlt Foglya

Ismered a srácot gimi óta, de olyan érzés, mintha ő még mindig ugyanaz a kamasz fiú lenne. Minden vicces sztorija úgy kezdődik, hogy „tudod, amikor végzősök voltunk…” és „amikor megkértük az idősebb haverodat, hogy vegyen nekünk sört”. Néhanapján jól esik visszagondolni ezekre az időkre, de már kicsit unod a tizedikes matektanárodról szóló poénokat.
Menjen vagy Maradjon? Ne hagyd, hogy a múltja ellepje a jelenedet- ez a tanács egyébként a párkapcsolatokra is kivetíthető. Vagy előre haladsz, hagy visszazuhansz a múltba. A barátságok nem csak a régi közös emlékekre épülnek. Ha bírod őt, éljetek át új közös élményeket, ha viszont erre egyikőtök sem nyitott, redukáld ezt a kapcsolatot alkalmankénti sörözgetésre.

9. A Kiszámíthatatlan

Megígéri, hogy hatra ott lesz, és ha egyáltalán el is jön, két órát késik. Elterveztek valamit hétvégére, és az utolsó pillanatban mondja le. Ha találkoztok, jól érzitek magatokat együtt, de sosem számíthatsz rá, és most, hogy karriered, párkapcsolatod és egyéb fontos tennivalóid vannak, jobb dolgod is van, mint azt várni, hogy vajon megjelenik-e a megbeszélt találkán.
Menjen vagy Maradjon? Beszélj vele egyenesen. Lehet, hogy nincs is tisztában a viselkedésével, és valakinek szembesítenie kellene vele. Vagy egyszerűen te is mindig késs el, és ha így sem veszi a lapot, megérett az idő a búcsúra.

11 érdekesség Mark Wahlbergről, amit nem biztos, hogy eddig tudtál

Azt tudjuk, hogy keményen edz és szeret megnevettetni minket a filmjeivel, de honnan jön a neve és minek választotta meg a Rolling Stone.

A hét edzéstippje: Így lett atomizmos Michael B. Jordan a Fekete Párduc forgatására

A sztár edzője, Corey Calliet elmondja, mi Jordan masszív izmainak titka.

Trendben erős: a Men's Health aktuális kedvencei

Nézd meg, hogy az elmúlt hetekben milyen újdonságok jelentek meg, amikkel feldobhatod a stílusodat!

Miért áll rosszabbul a hajad, ha beteg vagy?

Észrevetted már, hogy ha beteg vagy, úgy tűnik, hogy a hajad is kidől?

Gombóc Artúr padlót fogna! A csokitól jobban megy az edzés egy új kutatás szerint

A csoki nem csak a szerelem szimbóluma, hanem szuper hatással van az egészségedre is!

Egészség level Oktoberfest: Sört vedelve halmozzák az érmeket a németek a téli olimpián

Már nem lenézett alternatíva, hanem effektív sportital az alkoholmentes verzió.

Itt az egyik UFC harcos edzésterve, amivel fejlesztheted az állóképességed és robbanékonyabbá válhatsz!

Tyron Woodley pontosan ezt az edzéstervet követi, hogy kiüsse ellenfeleit a ringben.

Korán kelsz? Akkor tényleg aranyat lelsz, mert sokkal jobb vagy másoknál!

Utálsz sokáig aludni? Akkor szerencséd van, a tudomány szerint ugyanis sokkal egészségesebb életet folytatsz, mint mások.

Nagy izmok bármilyen áron? A szteroidok 7 legdurvább mellékhatása

Azt tudod, hogy a szteroidok nem tesznek jót neked. De pontosan miért? Mutatjuk, milyen következményekkel kell számolnod, ha mégis kipróbálnád őket.

Még csak február van, de megtaláltuk az év legdurvább és legnevetségesebb szexkutatását!

Te hogyan sütöd a palacsintát? Feldobod, vagy lapáttal fordítod meg?

Nem találsz magadnak párt? A tudomány szerint a te készülékedben van a hiba!

Akárhogy is próbálkozol, egyszerűen nem talál rád a szerelem?

Nem semmi! Ez a férfi a borbélya tanácsára megnövesztette a szakállát és 180 fokos fordulatot vett az élete

Ha eddig nem gondoltad úgy, hogy érdemes lehet megnövesztened a szakálladat, akkor íme egy történet, ami biztos, hogy megváltoztatja majd a véleményedet.

Hiába a tehetség, támogatás nélkül nehéz befutni. Ebben segíthetsz most te is!

Kilenc hihetetlenül tehetséges embert támogathatsz szavazatoddal, hogy egy lépéssel még közelebb kerülhessenek álmaikhoz.

4 meglepő dolog, ami kellemetlen szájszagot eredményez

Ezekre figyelj, ha nem akarod megkeseríteni beszélgetőtársaid életét.

5 dolog, ami még fájdalmasabbá teszi a másnapot

Ezekre figyelj, ha nem akarsz egy egész napot kidobni a kukába.

3 szuper teljesítménynövelő módszer, amit még nem próbáltál

A tiltott szerek, veszélyes tabletták helyett inkább válaszd a következő módszereket!

Kőkemény kockahas - 3 tipp felüléshez

Így biztosan nem dolgozol hiába.

Olvasd el ezeket is

MINDIG ARRA BIZTATUNK, HOGY ADJ BELE MINDENT, DE MOST ELÉG LESZ AZ 50 %

Csak 1335 Ft