Éld át újra! TALMA CLASSIC a Spíler TV műsorán

A legsikeresebb magyar motorversenyző​, ​Talmácsi Gábor 2007-ben ért fel a csúcsra a MotoGP 125 kcm-es kategóriájában, egy Aprilia nyergében.

A legsikeresebb magyar motorversenyző​, ​Talmácsi Gábor 2007-ben ért fel a csúcsra a MotoGP 125 kcm-es kategóriájában, egy Aprilia nyergében.

2007. november 4-én Valenciában pályacsúccsal szerezte meg ​polpozíciót​ a magyar motoros, ezer ​m​agyar szurkol​ó előtt a helyszínen, de százezrek, majd milliók előtt a tévéképernyők előtt. ​A pazar futam után ​Talmácsi Gábor 282 ponttal végzett a​ világbajnoki összetett élén, 5 ponttal megelőzve ​legnagyobb riválisát a spanyol Hector Faubelt, így az akkori Bancaja Aspar csapat pilótája a sportág első magyar világbajnoka lett.

A Spíler TV MotorsportHD projekt visszahozza ​a varázslatos ​pillanatokat, az izgalmakat​. Éld át újra a legnagyobb futamokat és november 4-én a világbajnoki eufóriát!
A Talma Classic, a 2007-es év legnagyobb küzdelmeivel minden csütörtök este 20 órától a Spíler TV műsorán.

A Talma Classic különlegessége, hogy​ éppúgy, mint 10 évvel ezelőtt, a versenyeket ismét Mezei Dániel kommentálja, de most lesz egy különleges szakkommentátor mellette Gábor személyében. A páros az elmúlt hónapokban jól összeszokott "csapatot" alkot, mert a jelenleg futó 2​017-es MotoGP​-sorozatot is közösen közvetítik.

"Remek Talmával együtt dolgozni! Kíváncsian várom minden reggel, hogy miként fogunk kezet. Van, amikor pacsi jön, van amikor öklözünk, van amikor a hagyományos kézfogás kerül sorra és még sorolhatnám. Ez így nagyon izgalmas. Maga a kiszámíthatatlanság! A viccet félretéve, ami persze nem vicc, mert jól érezzük magunkat: Gábor rengeteget tud a motorsportról. A technikai sportokban még nem volt ilyen szakértő Magyarországon. Amit ő mond az 99%, hogy úgy van. Talma világbajnok! Ha spanyolnak születik, ötszörös világbajnok lenne és ezt itt nálunk sokan nem mérik fel. Szóval nagyon örülök, hogy ennek a munkának a részese lehetek, arról nem beszélve, hogy életem és szakmai pályafutásom egyik legizgalmasabb időszaka volt, amikor az ő győzelmeit ünnepelhettem."

Kép

Talma most a kommentátori fülkében, tíz év távlatából, tíz év tapasztalatával fogja szemlélni önmagát.

"Nagyon jó érzések kavarognak bennem. Rengeteg emlékem van és tele vagyok izgalmas sztorikkal, amitől érdekesebb szemszögből lehet majd újra átélni a futamokat. Ez a tíz év gyorsan eltelt és azóta egy generáció felnőtt és most azok a motorsportot szerető gyerekek is részesei lehetnek az akkori izgalmaknak, akik még akkor meg sem születtek. Remek Mezei D​anival együtt dolgozni. Kiváló kommentátor és külön öröm és különlegesség, hogy az akkori versenyeimet ő közvetítette. Nagyon készülünk, hogy most együtt közvetítsük a régi futamokat és még fokozzuk az izgalmakat."

​Érdekes, hogy Gábor a TALMA CLASSIC sorozat alatt, “önmagát” fogja kommentálni és elemezni.

Kép

Az idén tízéves világbajnoki jubileumot ünneplő versenyző akkori menedzsere Stefano Favaro nem is léphetett volna nagyobbat, minthogy visszahozza a tökéletes hangulatot és élményt és képernyőre teszi.

"Elmondhatatlan milyen szeretet és rajongás övezte Gábort és engem a cím elnyerése után, de természetesen a 2007-es teljes szezonban is. Nagyon sokat dolgoztunk akkor és Gábor nagyon megérdemelten nyert. Eltelt tíz év, az akkori rajongók gyermekei is szinte felnőttek már, most nagyon remélem együtt nézik végig a futamokat és élik újra az izgalmakat, mert látjuk érezzük, hogy a rajongás és a tisztelet megmaradt. Örüljünk együtt! Nézzük együtt a futamokat!"

Mezei Dániel minden emléket megőriz.
"Nekem az akkori papírjaim megvannak. Egyébként én elég "készülős" kommentátor vagyok, mert azt gondolom, hogy tisztelni kell a sportágat és a munkát. Amikor megkezdtük a közös közvetítéseket Gáborral, előtte persze átnéztem a régi dolgokat. Aztán rájöttem: minek a régi papírokat nézni, amikor az élő emlékezet és a tudás ott ül mellettem? Persze ez nem elég, a műsorfolyam megköveteli, hogy minél több információt begyűjtsek. Együtt dolgozunk, készülünk és lépésről-lépésre fejlődünk, mert mindig van min javítani. Ez egy nagy és szép munka, aminek remélem ismét az lesz a vége, hogy egy magyar motoros srác világbajnoki dobogón állhat. Remélem, hogy magyar futamon, mert az lenne az igazi. Szerintem Talma is ezt akarja."

Talmától a rajongók igazi technikai elemzéseket hallhatnak majd.
"Mindegyik futam más és más volt és mindegyiknek egyéni története van. Az izgalmas befutókat érdemes lesz újra nézni olyan szempontból, hogy közben a stratégiáról, taktikáról és érzéseimről is fogok beszélni. Minden a fejemben van és most lesz idő lefordítani a kommentálás közben, hogy mi történt a pályán és hogy egy világbajnok élsportoló mire összpontosít egy-egy győzelem előtt, hogyan építi fel a versenyt. Azt gondolom, hogy más sportág sportolóinak is segítség lehet az én saját tapasztalatom történetei, amit majd hasznosíthatnak esetlegesen saját sportkarrierük alatt."

Mindenki várja november 4-ét, de Mezei Dániel különösen.
"A valenciai verseny, ahol ott lehettem a helyszínen 2007-ben​: csodálatos volt a futam és a világbajnoki ünneplés. Amit ott Hector Fa​​ubellel csináltak az valami óriási volt. Aki látta üvöltött, drukkolt és egyszerre sírt és nevetett. Nem túlzok: négy olimpiáról közvetítettem, átéltem olimpiai bajnoki címet és nagy meccseket rengeteg sportban kommentátorként, de az a kis magyar srác ott 2007-ben valami olyan erőről tett tanúbizonyságot, amit csak a nagy magyar bajnokok tudnak. Ilyen nemzet vagyunk, így szerencsére a magyar sportban sok ilyen nagy bajnok van. Gábor egyértelműen közéjük tartozik!"

A TALMA CLASSIC sorozat egy igazi sporttörténeti emlék felidézése, a szereplői a leghitelesebben adják vissza a pillanatokat, hiszen ők maguk ott voltak, átélték​ és​ a részesei voltak. Éljük át újra együtt az ünneplések másodperceit, a versenyek izgalmait minden csütörtök este a Spíler TV műsorán, TALMA CLASSIC - Talmácsi Gáborral és Mezei Dániellel a kommentátor fülkében.

Figyeljétek a Spíler TV facebook oldalát >> itt!

#SpílerTVMotorsportHD
#TalmaClassi

Ez az egészséges szokás sokat segít abban, hogy jobban szerepelj Tinderen

Ha szeretnél jobban teljesíteni a társkeresőn, nem csak a profilképedre és a jó nyitóüzenetre érdemes figyelned.

Teszteld a fittségedet a 100 ismétléses kihívással!

Választhatsz, hogy guggolással vagy fekvenyomással szeretnéd-e próbára tenni az erődet.

Hol kell tárolni és mikor kell cserélni a borotvapengéket? Mindkét kérdésre itt a válasz!

A kipirosodott bőr, a benőtt szőrszálak és egy csomó borotválkozás közben fellépő sérülés megelőzhető!

Itt a bizonyíték arra, hogy a legtöbb férfinak jobban bejönnek a szőke nők

Egy új kutatásból az is kiderül, miért szavaz több férfi a szőkékre.

Ha erre a kis izomcsoportra is szánsz időt, sokkal többet emelhetsz!

Nem csak a fogásodat érdemes ám erősíteni ahhoz, hogy látványosabb eredményeket érj el a teremben!

5 jel, hogy dehidratált vagy, aminek semmi köze a szomjúsághoz

Ha szomjas vagy, akkor már késő, mert dehidratálttá vált a szervezeted - állítják sokan. De nem csak az italok utáni vágyakozás utalhat arra, hogy a tested szomjazik!

A 6 leggyakoribb hiba húzódzkodás közben

Így csináld, ha fejlődni akarsz.

Túlzásba viszed a mozgást? Az exorexia létező betegség, de a férfiak keveset beszélnek róla

Mutatjuk, mikor jelent már tényleg problémát az, ha elmész edzeni.

A hét táplálkozási tippje: pontosan ekkora adagot érdemes fogyasztani 8 népszerű ételből, hogy egészséges maradj

Ha odafigyelsz a táplálkozásodra, érdemes az adagokra is kicsit nagyobb hangsúlyt fektetni.

A jóganap az új pihenőnap

A kitartott pózok még a sérülésektől is megkímélnek.

4 szakálltípus, amit érdemes kipróbálnod! (Még akkor is, ha nem egyenletes az arcszőrzeted)

A férfiak szeretik az egyszerűséget mindenben, így a szakállak terén is.

Hallottál már a kávélisztről? Ez a legújabb szuperkaja!

A lisztről valószínűleg nem a koffein jut eszedbe. Nyugi, nem vagy egyedül. A kávéliszt viszont egyre népszerűbb, sokan pedig tápanyagokkal teli csodaként tekintenek rá. De tényleg annyira szuper, vagy csak felhájpolták?

A hét edzéstippje: érdemes minden egyes nap hasaznod, hogy lásd az edzés eredményét?

Ha nyárra már kockás hasat akarsz villantani, azért már jó korán el kell kezdeni dolgozni - például most.

A bicikli virágoztathatja fel a szexuális életedet

Egy kis tekerés és minden egyenesbe jön.

Nincs izomnövelés és erősödés túlterhelés nélkül - személyi edzőnk tanácsai a konditermi fejlődéshez

Ha besétálunk a terembe és körülnézünk, rengeteg embert látunk, aki edz. Különféle gyakorlatokat végeznek, gyakran erőlködnek és izzadnak, ezzel a kemény edzés látszatát keltve. Ha valaki nem jártas az edzésben, nem edz 4-5 éve, akkor tényleg csak keményen edző embereket lát.

3 jó okunk van arra, hogy elfelejtsd a kései vacsorát

Riasztó adatokkal szembesültek a szakemberek.

Rossz hír vegáknak: egy kutatás szerint sokkal kevesebb szexben van részük, mint a húsevőknek

Ha egy finom steak felér számodra egy orgazmussal, akkor van még egy jó hírünk: egy új kutatás szerint a húsevő emberek többször szexelnek, mint a vegetáriánus társaik.

Olvasd el ezeket is

MINDIG ARRA BIZTATUNK, HOGY ADJ BELE MINDENT, DE MOST ELÉG LESZ AZ 50 SZÁZALÉK

Csak 2685 Ft