Ezért szereted az új kocsik illatát

Egy új autó sok szempontból boldoggá tesz, de talán az egyik legjobb dolog benne az illata. Miért szeretünk bizonyos illatokat ennyire?

Egy új autó sok szempontból boldoggá tesz, de talán az egyik legjobb dolog benne az illata. Miért szeretünk bizonyos illatokat ennyire?

“Az illatokat élményekkel kapcsoljuk össze”-mondja Robert Henkin, neurológus. “Nagyon erős érzelmeket válthat ki egy-egy illat.” Ha megszagolsz valamit, az idegek az orrodból a limbikus rendszerhez juttatják-ez az agyad azon része, mely az emlékeket tárolja és az érzéseket dolgozza fel.

A pozitív élmények az illatokat még kellemesebbé teszik. Az új autó gazdagságot, az elért eredményeket juttatja eszedbe. A Brown Egyetem kutatásában részt vevő nőknek egy számítógépes játékot kellett játszaniuk különböző szobákban. Az egyiknek piszkos, a másiknak eső szaga volt, a harmadiknak pedig vajas pattogatott kukorica. Ha élvezték a játékot, az illat is jobban tetszett nekik.

Bizonyos illatok és szagok erősebb reakciókat válthatnak ki, például akár fájdalmat is.
Érdekes, hogy az babák illatát például sokan szeretik. A University of Pennsylvania kutatása szerint azért, mert pozitív érzelmekkel kapcsolja össze az agy, ezzel segítve, hogy szoros kapcsolat alakuljon ki a szülő és a gyermek között.

Ülj bele! – Hyundai Tucson 1.7 CRD

Kipróbáltuk az új Hyundai Tucsont, hogy megtudjuk, milyen egy koreai autóval túrázni

Hugh Jackman 5 legjobb fitnesz tippje

Mi is rajongói vagyunk a színésznek, nem hiába tűnt már fel a címlapunkon. A 38 éves Farkas megosztja veled a legjobb tippjeit, hogy te is hasonlóan izmossá válj.

A leggyakoribb hibák a jelszavad kiválasztásánál

Ma már olyan könnyű feltörni bármelyik fiókod, hogy te is meglepődnél rajta. Érdemes olyan jelszót kitalálnod, amivel biztonságban tudhatod a személyes dolgaid. Megmutatjuk, melyik hibákat kerüld el.

A 3 legjobb gyakorlat vádlira

Az erős, izmos vádlik sokkal arányosabbá teszik a tested. Bár a rövidgatyák szezonja elmúlt, a teremben még megvillanthatod őket.

6 ok, hogy beszerezd az új számunkat

Megjelent az új Men's Health! Pillants bele!

Olvasd el ezeket is
Előfizetés

Előfizetek

MH 2016 okt 21. Most 50% kedvezménnyel fizethetsz elő! Így 895 Ft helyett csak 445 Ft lapszámonként. A fél éves előfizetés ára: 1335 Ft (3 lapszám)

Csak 1335 Ft