Ezért szereted az új kocsik illatát

Egy új autó sok szempontból boldoggá tesz, de talán az egyik legjobb dolog benne az illata. Miért szeretünk bizonyos illatokat ennyire?

Egy új autó sok szempontból boldoggá tesz, de talán az egyik legjobb dolog benne az illata. Miért szeretünk bizonyos illatokat ennyire?

“Az illatokat élményekkel kapcsoljuk össze”-mondja Robert Henkin, neurológus. “Nagyon erős érzelmeket válthat ki egy-egy illat.” Ha megszagolsz valamit, az idegek az orrodból a limbikus rendszerhez juttatják-ez az agyad azon része, mely az emlékeket tárolja és az érzéseket dolgozza fel.

A pozitív élmények az illatokat még kellemesebbé teszik. Az új autó gazdagságot, az elért eredményeket juttatja eszedbe. A Brown Egyetem kutatásában részt vevő nőknek egy számítógépes játékot kellett játszaniuk különböző szobákban. Az egyiknek piszkos, a másiknak eső szaga volt, a harmadiknak pedig vajas pattogatott kukorica. Ha élvezték a játékot, az illat is jobban tetszett nekik.

Bizonyos illatok és szagok erősebb reakciókat válthatnak ki, például akár fájdalmat is.
Érdekes, hogy az babák illatát például sokan szeretik. A University of Pennsylvania kutatása szerint azért, mert pozitív érzelmekkel kapcsolja össze az agy, ezzel segítve, hogy szoros kapcsolat alakuljon ki a szülő és a gyermek között.

Brutálisan kigyúrt testépítők, akik bizonyítják, hogy a húsmentes életmód mellett is lehet izmosodni

Ők az élő bizonyítékai annak, hogy anélkül is lehetsz izmos, hogy húst és állati eredetű termékeket ennél.

Időhiányban szenvedsz? Nyomd le otthon ezt a súlyzós edzést!

Csak egy pár egykezes súlyzóra és 15 percre lesz szükséged hozzá!

Mi a leghatékonyabb fegyver a felesleges kilók ellen?

Az ételek, illetve az étrend kalóriatartalma régóta a fogyni vágyók elsődleges fókusza. Ha úgy tetszik, a központi direktíva az, hogy „együnk kevesebbet, mozogjunk többet” (tehát csökkentsük a bevitt kalóriák mennyiségét és növeljük az elégetett kalóriák mennyiségét), ha fogyni szeretnénk.

Egész évben csobbanhatsz a Palatinus strandon!

Ha a Palatinus strandra eddig csak nyáron mentél, van egy jó hírünk: idén már ez a fürdő sem zárja be kapuit szeptemberben.

Olvasd el ezeket is

Segítünk az első lépésben: 50%-os kedvezménnyel fizethetsz elő!

Csak 2685 Ft