Ezért szereted az új kocsik illatát

Egy új autó sok szempontból boldoggá tesz, de talán az egyik legjobb dolog benne az illata. Miért szeretünk bizonyos illatokat ennyire?

Egy új autó sok szempontból boldoggá tesz, de talán az egyik legjobb dolog benne az illata. Miért szeretünk bizonyos illatokat ennyire?

“Az illatokat élményekkel kapcsoljuk össze”-mondja Robert Henkin, neurológus. “Nagyon erős érzelmeket válthat ki egy-egy illat.” Ha megszagolsz valamit, az idegek az orrodból a limbikus rendszerhez juttatják-ez az agyad azon része, mely az emlékeket tárolja és az érzéseket dolgozza fel.

A pozitív élmények az illatokat még kellemesebbé teszik. Az új autó gazdagságot, az elért eredményeket juttatja eszedbe. A Brown Egyetem kutatásában részt vevő nőknek egy számítógépes játékot kellett játszaniuk különböző szobákban. Az egyiknek piszkos, a másiknak eső szaga volt, a harmadiknak pedig vajas pattogatott kukorica. Ha élvezték a játékot, az illat is jobban tetszett nekik.

Bizonyos illatok és szagok erősebb reakciókat válthatnak ki, például akár fájdalmat is.
Érdekes, hogy az babák illatát például sokan szeretik. A University of Pennsylvania kutatása szerint azért, mert pozitív érzelmekkel kapcsolja össze az agy, ezzel segítve, hogy szoros kapcsolat alakuljon ki a szülő és a gyermek között.

Ezt a 11 tulajdonságot keresik a férfiak a leendő feleségükben

Nincs persze olyan kézikönyv, melyben a tökéletes feleség minden tulajdonsága szerepel, mivel ezt lehetetlen lenne megcsinálni, annyira különbözőek vagyunk. De van néhány olyan tulajdonság, mely a legtöbb férfi számára fontos, ha leendő feleségét szeretné megtalálni.

3 zsírégető gyakorlat, amit biztos megtalálsz Justin Theroux edzéstervében

Hétvégén kicsit felfrissítenéd az edzésterved? Nem kell sokáig keresgélned, elég, ha követed Justin Theroux személyi edzőjének 3 gyakorlatát!

A kutyák azt is kiszagolják, ha bunkó vagy

A kutyád feltétel nélkül szeret - de ettől még észreveszi, ha rosszban sántikálsz.

10 férfi sztár, aki extrém fitnesz-átalakuláson esett át az elmúlt években

Kockás hasú akcióhőst formált magából Paul Rudd, Chris Hemsworth és Ryan Reynolds.

Mennyi az esély arra, hogy a startvonalnál találkozol életed szerelmével?

Lehet, hogy a jövőbeli párod már épp a maraton célvonalánál vár? Az Active.com próbálta kideríteni, mennyi az esély erre - és még sok másra:

Olvasd el ezeket is
Előfizetés

Előfizetek

Fizess elő 50% kedvezménnyel!

Csak 2685 Ft