Ezért szereted az új kocsik illatát

Egy új autó sok szempontból boldoggá tesz, de talán az egyik legjobb dolog benne az illata. Miért szeretünk bizonyos illatokat ennyire?

Egy új autó sok szempontból boldoggá tesz, de talán az egyik legjobb dolog benne az illata. Miért szeretünk bizonyos illatokat ennyire?

“Az illatokat élményekkel kapcsoljuk össze”-mondja Robert Henkin, neurológus. “Nagyon erős érzelmeket válthat ki egy-egy illat.” Ha megszagolsz valamit, az idegek az orrodból a limbikus rendszerhez juttatják-ez az agyad azon része, mely az emlékeket tárolja és az érzéseket dolgozza fel.

A pozitív élmények az illatokat még kellemesebbé teszik. Az új autó gazdagságot, az elért eredményeket juttatja eszedbe. A Brown Egyetem kutatásában részt vevő nőknek egy számítógépes játékot kellett játszaniuk különböző szobákban. Az egyiknek piszkos, a másiknak eső szaga volt, a harmadiknak pedig vajas pattogatott kukorica. Ha élvezték a játékot, az illat is jobban tetszett nekik.

Bizonyos illatok és szagok erősebb reakciókat válthatnak ki, például akár fájdalmat is.
Érdekes, hogy az babák illatát például sokan szeretik. A University of Pennsylvania kutatása szerint azért, mert pozitív érzelmekkel kapcsolja össze az agy, ezzel segítve, hogy szoros kapcsolat alakuljon ki a szülő és a gyermek között.

Fájdalmas vége lesz! Így rontod el a fekvenyomást

A vállfájás oka lehet, hogy a kedvenc gyakorlatod, a fekvenyomás.

A nők szexibbnek, magabiztosabbnak és intelligensebbnek tartanak, ha...

Ideje újragondolni, hogy kit fogadsz be szárnysegédnek. Lehet, hogy nem is a legjobb haveroddal kellene elindulnod csajozni?

11 szextipp, ami feldobja a megszokottá vált házaséletet

Kapd elő ezt a listát, és ne félj használni!

Mit árul el a szülinapod a szexuális életedről?

Gondolkodtál már azon, miért jobb valakivel a szex? A biológiai tulajdonságokon kívül a születésnapod is kihathat arra, kivel, mennyire élvezed.

Olvasd el ezeket is
Előfizetés

Előfizetek

Fizess elő fél évre 50% kedvezménnyel, lapszámonként 895 Ft helyett csak 445 Ft-ért!

Csak 1335 Ft