Arccal a völgy felé – 1. rész

Mindig is vonzott, idén belevágtam, megtanulok snowboardozni. Íme a tapasztalatok, esésszámlálóval.

Mindig is vonzott, idén belevágtam, megtanulok snowboardozni. Íme a tapasztalatok, esésszámlálóval.

A legfrissebb Men’s Healthben összeszedtem pár alapinfót, hogy mi kell ahhoz, hogy elkezd a snowboardozást, vagy ha már elkezdted, akkor hová érdemes menni az idei szezonban. A weben viszont van hely arra, hogy folyamatosan beszámoljak a fejlődésről, illetve hogy mikor értem el Travis Rice szintjére… ha létezik majd még akkor internet.

Basics

Ami kezdésnek kellett hozzá, hogy találjak itthon egy műanyagpályás sulit, ami közel van és jófejek. A Fogarasi Síiskola lett a random választás eredménye és nem csalódtam. Felhívtam, odamentem, beszélgettem, majd beszereztem pár alap dolgot, amit Zsuzsi, az oktatóm javasolt:

Kép

A deszkát, kötést, bakancsot addig érdemes bérelni, amíg ki nem derül, hogy valóban a te sportod e a snowboard. Aztán majd lehet bele önteni szépen a pénzt, ha már behúzott. Félek, hogy így lesz.

Első órák

Eddig három órán vagyok túl, egészen alakul a mozgás. Zsuzsi szerint 10-15 óra kell ahhoz, hogy már úgy tűnjön a mozgásunk, mint aki snowboardozik. Amiért érdemes oktatóval kezdeni, az az, hogy elkerüljük az olyan rémtörténeteket, amiket én a környezetemből kaptam törött segg- és csuklócsontokról, sohatöbbésnowboard mondatokkal kísérve.

Az első órám ugyanis úgy kezdődött, hogy a kellő bemelegítés után fél óráig csak estünk. Persze szándékosan, hasra, hátra. Van pár kifejezetten logikus trükk (ami eddig eszembe se jutott), amivel elkerülhetjük a sérüléseket. És tényleg működik, ezentúl az utcán is mindig így fogok elesni.

Roller és roló

Az első mozgás, ami már deszkával történik, a rollerezés. Ezt pont úgy kell elképzelni, elől lévő láb becsatolva és lököd magad. Egyszerűnek tűnik, de nem az, ugyanis a deszka megy össze-vissza. Itt már használni kell az egyensúlyérzékedet, amiből ha esetleg nincs elég, akkor egyszerű gyakorlatokkal fejleszthető. Ha ez megvan, jöhet a roló, amihez már kell a hegy. Sarok és lábujjélen egyaránt megtanulsz learaszolni a hegyről úgy, hogy a deszkád az esésvonalra merőleges. Itt már kell a balansz, a nagy esések abból jönnek össze, ha a völgy felé lévő él leakad. Nincs is jobb annál, mint hanyattesni egy méter mély gödörbe.

Kép

Falevelezés

Nem pont ugyanaz, mint amikor gyerekként száraz leveleket ragasztottál egy füzetbe. Ez a mozgás már alkalmas arra, hogy a pálya szélétől széléig lecsúszkálj a hegyről, anélkül, hogy élt váltanál a kanyarokban. Végig a deszka síkjában maradva, az elől lévő lábadra tolt súllyal indítod meg a deszkát, majd hozod egyenesbe azzal, hogy visszateszed középre a súlypontod. Nintendo Wii balanceboard mesterek előnyben. Itt már olyan érzésed lesz, mint akinek van valami köze a snowboardozáshoz és alig várod az első girlandozós órát, ami már kanyarszerűen hangzik.

Egyelőre itt tartok, nagyon bírom a sportot már most. És mentáltréningnek sem utolsó, amióta elkezdtem hardcore-t hallgatok és érezhetően lazább lettem. Lehet, hogy ez már a ma annyira divatos komfortzóna határa.

Esésszámláló:
Sérülés nélkül: 47
Sérüléssel: 0

A felszerelés biztosításáért külön köszönet a www.store13.hu-nak, az oktatásért Zsuzsinak és a www.fogarasisiiskola.hu-nak.

Vörösek a szemeid? Íme egy csomó megoldás, ami ekkor hatásos lehet (nem, a szemcsepp nincs köztük)

Gyakran bevörösödnek a szemeid? Több dolog is állhat a háttérben, azonban a szemcseppen kívül más módszerekkel is csökkentheted a tünetet.

Ezt árulja el a személyiségedről az, hogy milyen az íróasztalod

Tény, hogy nehéz rajta rendet tartani, de lehet, hogy te inkább a szétszórt papírok között tudsz hatékonyabban dolgozni.

A hét edzéstippje: 4 szuper fekvőtámasz-variáció

Legközelebb tedd próbára a felsőtestedet a következő gyakorlatokkal!

5 tipp azoktól, akik randiapp segítségével találtak maguknak párt

Manapság egyre többen vonulnak az internetre ismerkedni.

Meglepő, de a férfiak sokkal nehezebben viselik a szingliséget, mint a nők

Kutatók pedig azt állítják, arra is rájöttek, miért van ez így.

Korpásnak és zsírosnak tűnik a hajad a waxtól? Így mosd ki megfelelően!

Nem nehéz megtalálni azt a waxot, ami akár még edzés közben is tartja a hajadat. Azonban lemosni sokszor nehezebb, mint a hajólakkot, hiszen utána fehér darabok jelennek meg a hajszálaidon, amitől koszosnak, korpásnak tűnhet a séród.

Komoly bajod is lehet abból, ha túl sokáig trónolsz!

Ahogy az ágyat is alvásra és maximum egy kis akcióra használod, a wc-t is érdemes arra használni, amire való.

Sporteszközök, amik arra is jók, hogy új pózokat próbálj ki rajtuk otthon!

Nem azt mondjuk, hogy a teremben essetek egymásnak két szett között, azonban ha otthon van pár darab a következő eszközökből, akár arra is használhatod őket, hogy másképp izzadj…

Egy teljesen legális tabletta, ami segít az izomnövelésben

A legjobb, hogy minden gyógyszertárban kapható és még egészségesebb is leszel tőle!

A csajod rendszeresen a te tányérodról lopkodja a kaját? Ez szuper, el is mondjuk, miért!

Osztozni vagy nem osztozni? Ez a kérdés minden párnál felmerül, amikor mondjuk a te kajád sokkal finomabb, mint a saláta, amit a barátnőd rendelt.

Ez történik a testeddel, ha egy ideig nem szexelsz

Egy tavalyi kutatás szerint az Y-generáció tagjai sokkal kevesebbszer szexelnek, mint bármelyik más generáció. Pedig amellett, hogy elég szórakoztató, az egészségre is rendkívül jó hatással van a szeretkezés

3 trükk, hogy mindig tökéletes rizst tudj készíteni

Sokan nincsenek tisztában a helyes módszerrel, de most megmutatjuk, hogyan lesz a lehető legjobb!

3 jel, hogy gyerekes a kapcsolatod a pároddal

A játékosság feldobhatja az unalmassá vált kapcsolatot, azonban ha inkább gyerekesen viselkedtek, abból semmi jó nem sül ki.

Undorító dolgok, amik a dohányzás és az alkohol hatására jelennek meg az arcodon

Tudod, hogy ez a két szokás rossz, viszont az már kevésbé nyilvánvaló, hogy a külsődre hogyan hatnak.

A hét táplálkozási tippje: 5 szuper kaja, amit edzés előtt ehetsz

A következő edzés előtti snackek feltöltenek energiával és garantált, hogy elkerül utánuk a kajakóma.

5 dolog, ami nagyon feldühíti a nőket (még akkor is, ha ennek ellenkezőjét állítják)

Egy kis segítség: ne próbáld megnyugtani a barátnődet, ha épp szétveti az ideg.

Az almaecet beválik az akné kezelésére?

Ki szeretné, ha pattanásokkal kellene küzdenie felnőttként? Ha sajnos neked is ez a problémád, valószínűleg az összes létező terméket kipróbáltad már az akné ellen.

Olvasd el ezeket is

Féláron jön házhoz a Men's Health magazinod!

Csak 1335 Ft