A fejfájás lehetséges oka

Ha leszoksz a gumiról, az idegesítő fejfájásnak is búcsút mondhatsz.

Ha leszoksz a gumiról, az idegesítő fejfájásnak is búcsút mondhatsz.

A rágózás fejfájást okozhat, fejfájás okai, tenziós fejfájás, nyomásos fejfájás, fejfájás megelőzése
A lüktető fej oka a mentolos száj lehet: ha túl sokat rágózol, az tenziós (nyomásos) fejfájáshoz vezethet, derül ki a Meir Medical Center kutatásából, Tel Avivból.
A kutatók ugyanis arra kérték a rágózó fejfájós résztvevőket, hogy hagyjanak fel a szokásukkal 1 hónapra. 86 százalékuk szerint sokkal kevesebbszer fájt a fejük, mint korábban, sőt, egyeseknek egy időre el is múlt a lüktető fájdalom. Amikor pedig újra rágózni kezdtek, mindegyiküknél azonnal jelentkeztek a tünetek.
Mi a baj a rágóval? Dr. Robert Cowan, a Stanford University Headache Clinic igazgatója szerint két oka is lehet. Az aszpartám- mely sok rágóban megtalálható- lehet az egyik, de maga a rágás is okozhat fájdalmat ott, ahol az állkapcsod és a koponyád találkozik. Az itt keletkező nyomás tenziót és fáradtságot okoz, ami a nyomásos fejfájáshoz vezet- magyarázza.
Dr. Cowan szerint azonban nem mindenkinél okoz fejfájást a rágózás, de ezt egyszerűen letesztelheted: ha egy időre leszoksz a rágózásról és elmúlik a fejfájásod, akkor a rágógumi volt a bűnös. Cseréld le aszpartám mentes változatra és figyeld, hogy a tüneteid elmúlnak-e.

3 dolog, amit ma megtehetsz azért, hogy holnap jobban menjen az edzés

Egész este forgolódtál? Sajnos másnap nem számíthatsz túl sok jóra a konditeremben, mivel romlik az állóképességed, a koncentrációs képességed és reakcióidőd is.

Az, hogy melyik hónapban születtél, megjósolhatja, mivel foglalkozol

November szülötte vagy? Reméljük, nem azt csinálod, ami a kutatási eredményekből kiderült.

22 gyakorlat, ami felpörgeti a metabolizmusod!

Ó, azok a vasárnapi ebédek! Frissen főtt, gyöngyöző húsleves, ropogós rántott hús és krémes krumplipüré…Az biztos, hogy nincs párja!

5 dolog, amit sose fogyassz edzés előtt

Jobban jársz, ha elkerülöd a szénsavas italokat és a csípős ételeket.

Rossz hírünk van: életed legfontosabb döntésétől elhízhatsz

Ha megtaláltad életed párját, már sínen van az életed, igaz?

Olvasd el ezeket is
Előfizetés

Előfizetek

Itt a hatos csomag, hat lapszám, most fél áron!

Csak 2685 Ft