Újabb ok az azonnali szexre

Egy újabb ok az azonnali szexre: ketyeg a biológiai órád. A Colorado Center for Reproductive Medicine egy új tanulmánya szerint nem csak a nőknél létezik az a bizonyos mágikus életkor.

Egy újabb ok az azonnali szexre: ketyeg a biológiai órád. A Colorado Center for Reproductive Medicine egy új tanulmánya szerint nem csak a nőknél létezik az a bizonyos mágikus életkor.

Megfigyelték, hogy amint a hím egerek elérték a középkort (ez körülbelül 45 év az emberek esetében), egy fiatal nőstény megtermékenyítésének esélye 50%-kal csökkent.

Amikor azonban az öregebb sperma sikeresen célba ért, nagyobb volt az esély az elvetélésre: körülbelül 50% az eredeti 10%-hoz képest.

Kutatók szerint 45 éves kor körül a férfi spermájának a minősége is romlik. „Ez egy teljesen természetes folyamat. Ahogy a here sejtjei öregednek, úgy egyre kevésbé képesek hatékonyan termelni a spermát”, mondja Dr. William Schoolcraft, , a tanulmány vezető kutatója.
„Általában a nőket okolják a meddőség miatt, ez azonban túlságosan leegyszerűsíti az igazságot”, mondja Schoolcraft. „A férfiak általában azt gondolják, hogy a legkevésbé sem számít, hány évesek: 30, 50 vagy akár 70”

Habár az öregedést nem lehet visszafordítani (sem a tiédet, sem a spermádét), Schoolcraft szerint egy étrend- és életmódbeli váltás segíthet megfékezni a problémát. „Nagyon sok olyan étel van, ami nem csak a szívednek, hanem a spermádnak is jót tesz”, mondja. A folsav és az A-vitamin szintén fontosak a férfi nemi hormonok és a spermatermelés szempontjából, tehát próbálj meg minél több sötét, leveles zöldséget elfogyasztani, valamint ne feledkezz meg a tejről és a tojásról sem.

A cink kulcsfontosságú szerepet játszik a sejtosztódásban, ami segíti a sperma termelését. A szakértők egy férfinak napi 11 milligrammnyit ajánlanak. A cink megtalálható multivitaminokban és az osztrigában (76.6 milligramm/hat darab), a rákban (6.5 milligramm/85 gramm) és a dúsított müzlifélékben (3.8 milligramm/fél tálka).

És még egy tipp: a sperma akkor éri el a teljesítőképessége csúcsát, ha a testhőmérsékleted 36 fok alatt tartod. Tehát ha nagyobb hőnek teszed ki a „fiúkat” – például az ölbe vett laptop vagy a jacuzzi által –, könnyen kárt tehetsz a termelési folyamatban.

Ha közeledsz az 50-hez és szeretnél még gyereket, gondold át a spermád lefagyasztásának lehetőségét, ajánlja Schoolcraft.

Olvasd el ezt is!
Mit árul el rólad az, hogy milyen kocsid van?

Amikor autót vásárolsz, az életed 3 dimenziójának kell megfelelnie: annak, akinek gondolod magad, aki lenni szeretnél és annak, akinek mások gondolnak. Ezért választod a Porschét, hogy lenyűgözz másokat, a Volvót pedig azért, mert biztonságos.

A bicepszezés legjobb módja

A hagyományos bicepszezéssel nincs semmi baj, ám nagy eséllyel használod a hátizmaid és a vállizmaid, hogy megemeld a súlyt.

10 szexpóz, amivel garantált az orgazmus

Ha úgy szeretnél szexelni, hogy a szomszédok megutáljanak érte, a dolgod egyszerű: stimuláld a klitoriszt.

Tedd semmissé az ülőmunka hatását 1 perc alatt

A következő nyújtás abban is segít, hogy csökkentsd a hátfájdalmat és a konditermi teljesítményeden is javíthatsz vele!

Így lett hatalmas Wahlberg karja

Ha te is akkora bicepszet szeretnél, mint az övé, végezd el az edzéstervét - ennyire egyszerű.

Olvasd el ezeket is
Előfizetés

Előfizetek

MH 2016 okt 21. Most 50% kedvezménnyel fizethetsz elő! Így 895 Ft helyett csak 445 Ft lapszámonként. A fél éves előfizetés ára: 1335 Ft (3 lapszám)

Csak 1335 Ft