Újabb ok az azonnali szexre

Egy újabb ok az azonnali szexre: ketyeg a biológiai órád. A Colorado Center for Reproductive Medicine egy új tanulmánya szerint nem csak a nőknél létezik az a bizonyos mágikus életkor.

Egy újabb ok az azonnali szexre: ketyeg a biológiai órád. A Colorado Center for Reproductive Medicine egy új tanulmánya szerint nem csak a nőknél létezik az a bizonyos mágikus életkor.

Megfigyelték, hogy amint a hím egerek elérték a középkort (ez körülbelül 45 év az emberek esetében), egy fiatal nőstény megtermékenyítésének esélye 50%-kal csökkent.

Amikor azonban az öregebb sperma sikeresen célba ért, nagyobb volt az esély az elvetélésre: körülbelül 50% az eredeti 10%-hoz képest.

Kutatók szerint 45 éves kor körül a férfi spermájának a minősége is romlik. „Ez egy teljesen természetes folyamat. Ahogy a here sejtjei öregednek, úgy egyre kevésbé képesek hatékonyan termelni a spermát”, mondja Dr. William Schoolcraft, , a tanulmány vezető kutatója.
„Általában a nőket okolják a meddőség miatt, ez azonban túlságosan leegyszerűsíti az igazságot”, mondja Schoolcraft. „A férfiak általában azt gondolják, hogy a legkevésbé sem számít, hány évesek: 30, 50 vagy akár 70”

Habár az öregedést nem lehet visszafordítani (sem a tiédet, sem a spermádét), Schoolcraft szerint egy étrend- és életmódbeli váltás segíthet megfékezni a problémát. „Nagyon sok olyan étel van, ami nem csak a szívednek, hanem a spermádnak is jót tesz”, mondja. A folsav és az A-vitamin szintén fontosak a férfi nemi hormonok és a spermatermelés szempontjából, tehát próbálj meg minél több sötét, leveles zöldséget elfogyasztani, valamint ne feledkezz meg a tejről és a tojásról sem.

A cink kulcsfontosságú szerepet játszik a sejtosztódásban, ami segíti a sperma termelését. A szakértők egy férfinak napi 11 milligrammnyit ajánlanak. A cink megtalálható multivitaminokban és az osztrigában (76.6 milligramm/hat darab), a rákban (6.5 milligramm/85 gramm) és a dúsított müzlifélékben (3.8 milligramm/fél tálka).

És még egy tipp: a sperma akkor éri el a teljesítőképessége csúcsát, ha a testhőmérsékleted 36 fok alatt tartod. Tehát ha nagyobb hőnek teszed ki a „fiúkat” – például az ölbe vett laptop vagy a jacuzzi által –, könnyen kárt tehetsz a termelési folyamatban.

Ha közeledsz az 50-hez és szeretnél még gyereket, gondold át a spermád lefagyasztásának lehetőségét, ajánlja Schoolcraft.

Olvasd el ezt is!
Brutálisan kigyúrt testépítők, akik bizonyítják, hogy a húsmentes életmód mellett is lehet izmosodni

Ők az élő bizonyítékai annak, hogy anélkül is lehetsz izmos, hogy húst és állati eredetű termékeket ennél.

Időhiányban szenvedsz? Nyomd le otthon ezt a súlyzós edzést!

Csak egy pár egykezes súlyzóra és 15 percre lesz szükséged hozzá!

Mi a leghatékonyabb fegyver a felesleges kilók ellen?

Az ételek, illetve az étrend kalóriatartalma régóta a fogyni vágyók elsődleges fókusza. Ha úgy tetszik, a központi direktíva az, hogy „együnk kevesebbet, mozogjunk többet” (tehát csökkentsük a bevitt kalóriák mennyiségét és növeljük az elégetett kalóriák mennyiségét), ha fogyni szeretnénk.

Egész évben csobbanhatsz a Palatinus strandon!

Ha a Palatinus strandra eddig csak nyáron mentél, van egy jó hírünk: idén már ez a fürdő sem zárja be kapuit szeptemberben.

Olvasd el ezeket is

Segítünk az első lépésben: 50%-os kedvezménnyel fizethetsz elő!

Csak 2685 Ft