Megoldások a leggyakoribb fürdőszobai balesetekre

Egy pillanatnyi figyelmetlenség kellemetlen pillanatokat okozhat a fürdőszobában. Íme, a megoldások.

Egy pillanatnyi figyelmetlenség kellemetlen pillanatokat okozhat a fürdőszobában. Íme, a megoldások.

Mintha felgyulladt volna a bőröd borotválkozás után – mindez egy fontos megbeszélés reggelén.

Oldd meg. Nick Arrojo celeb stylist alkoholmentes, bőrnyugtató hatású összetevőt (például aloe vera) tartalmazó borotválkozás utáni balzsamot javasol a tünetek csillapítására. Utókezelés: varázsdió krémmel.

Előzd meg. „Ne sajnáld a pénzt minőségi borotvára és borotva pamacsra” – tanácsolja Arrojo. A pamacs talán ódivatúnak tűnhet, de a szőrszálak megemelésével egyenletesebb borotválkozást tesz lehetővé.

Túlzásba vitt frizura

Oldd meg. Az olaj- vagy krémalapú stylingot száraz samponnal kezeld. A port szórd a hajadra és keféld ki. A kefe sörtéi eloszlatják a zselét a hajon.

Előzd meg. A styling hasonlít a főzéshez: ha egy összetevőből túl sokat használsz, már nincs visszaút. A zselét apránként és fokozatosan oszlasd el a hajtövektől a hajvégekig.

Túl mélyre nyúltál orrszőrzeted ritkítása közben – és most vérzik az orrmandulád.

Oldd meg. Használj vérzéscsillapító port.

Előzd meg. Sose dugj semmit az orrodba, ami nem oda való (például körömvágó ollót). Legközelebb kizárólag kerek végű orrszőrnyíró ollót vagy elektromos trimmert használj, de akkor is figyelj oda, hogy ne vágd meg magad.

Felültervezted a kölni mennyiségét

Oldd meg. Kozmetikai vattát márts alkoholba (ha más nincs kéznél, a vodka is megteszi) és töröld át az érintett bőrfelületet. Ettől némileg mérséklődik az illatfelhő intenzitása.

Előzd meg. A kölniből maximum kétszer spriccelj a bőrödre. Ha új illatot használsz, először a nyakszirtednél próbáld ki.

A körömágy körüli bőr lecsípése közben kiserken a véred.

Oldd meg. Folyékony vérzéscsillapítóval állítsd el a vérzést, peroxiddal tisztítsd meg a környékét, és sebtapasszal ragaszd le, javasolja Danny Kerr, a manhattani Spiff for Men társtulajdonosa.

Előzd meg. Házi barkács helyett fordulj inkább profihoz – ebben az esetben manikűröshöz. A bőr előzetes áztatásával könnyebb a munka (és igen, ezt otthon is megcsinálhatod).

Olvasd el ezt is!
Mit árul el a szülinapod a szexuális életedről?

Gondolkodtál már azon, miért jobb valakivel a szex? A biológiai tulajdonságokon kívül a születésnapod is kihathat arra, kivel, mennyire élvezed.

A világ legerősebb embere napi 7 étkezéssel 12.000 kalóriát visz be. Így csinálja

Brian Shaw elég sokat eszik - ez nem is meglepő, hiszen ő lett a világ legerősebb embere. Már négyszer szerezte meg ezt a címet, de rengeteget készült minden versenyére - és nem csak az edzés során, hanem a táplálkozását is ennek rendelte alá.

9 tipp, hogy végre úgy öltözz, mint egy felnőtt férfi

Ha szeretnéd, hogy végre komolyan vegyenek, érdemes megfogadnod a következő tippeket, hogy minden helyzetben érett férfiként tekintsenek rád - legalábbis az öltözködésed alapján…

Többek között Margot Robbie és Charlize Theron vall kedvenc szexjeleneteiről

A jó szexjelenetért képesek vagyunk elmenni moziba. Szerencsére a színészek is sokra értékelik ezeket.

Tisztázzunk valamit: nem lehet elhízni a fehérjétől!

Egyik kedvenc mítoszom: a fölöslegben bevitt fehérjét a szervezeted cukorrá alakítja – a cukor pedig, mint tudjuk, hizlal – ergo elhízol. Ez az egész kicsit a „kalória be – kalória ki” elvet tükrözi, vagyis hogy a testsúlyunkat az befolyásolja, hogy mennyi kalóriát vittünk be és mennyi kalóriát égettünk el. Mindemellett nettó baromság – mint azt látni is fogjuk.

Olvasd el ezeket is
Előfizetés

Előfizetek

Fizess elő fél évre 50% kedvezménnyel, lapszámonként 895 Ft helyett csak 445 Ft-ért!

Csak 1335 Ft