Csak óvatosan az édességekkel, kiderült, hogy depressziós lehetsz tőlük

Érdemes száműznöd a cukrot az étrendedből, ha hangulatingadozással küzdesz.

Érdemes száműznöd a cukrot az étrendedből, ha hangulatingadozással küzdesz.

Egy londoni kutatás nemrég bebizonyította, hogy a túlzott édességbevitel keserűvé teheti a hangulatodat. A cukros ételek kedvelői legalábbis a kutatók elmondása szerint gyakrabban küzdöttek hangulatingadozással, mint azok a társaik, akik nem kifejezetten rajonganak az édességekért.

Olvasd el ezt is!

A szakemberek 7.000 ember adatait analizálták 22 éven keresztül, arra voltak kíváncsiak, hogy milyen gyakorisággal jelenik meg a vizsgált egyéneknél a depresszió, vagy a hangulatingadozás.

Azok a férfiak, akik 67 grammnál több cukrot fogyasztottak egy nap, 23%-kal nagyobb eséllyel küzdöttek érzelmi problémákkal.

Ökölszabályként egyébként azt szokták tanácsolni a dietetikusok, hogy a cukor aránya ne legyen nagyobb a napi kalóriabevitel 10%-ánál.

Olvasd el ezt is!

A kutatók korábban azt gyanították, hogy a dolog fordítva állja meg a helyét, vagyis azok esznek több cukrot, akiknek hangulatingadozási problémáik vannak. A mostani eredmény azonban leszámol ezzel az elmélettel, úgyhogy ha rapszodikus a hangulatod, adj egy esélyt a cukormentes diétának.

10 dolog, amit nem tudtál Lewis Hamiltonról

A címlapunkon szereplő Forma-1-es pilótáról rengeteg pletyka kering, pedig sokkal több van benne annál, éppen kivel jár.

A faterod miatt nem kockás a hasad?

Nem tudsz lefogyni? A faterod állhat a háttérben.

A hét táplálkozási tippje: Minden, amit a vegán étrendről tudni érdemes

Egyre népszerűbbé válik a vegán életmód, ám sokan attól tartanak, hogy ha mellőzik az összes állatii eredetű alapanyagot, az izmaikból is veszítenek. Ez igaz?

Lewis Hamilton: Az ember, aki 10 évesen megalapozta a karrierjét

Negyedik világbajnoki címe felé robog a brit pilóta.

Nehezen találsz párt? A 37 százalékos szabály a segítségedre lehet!

Ideje újragondolni a randizásról alkotott elképzeléseidet!

Olvasd el ezeket is

Segítünk az első lépésben: 50%-os kedvezménnyel fizethetsz elő!

Csak 2685 Ft