A tengeri só sokkal veszélyesebb az egészségedre, mint gondolnád

A halakat is érinti napjaink táplálkozási krízise.

A halakat is érinti napjaink táplálkozási krízise.

Érdemes figyelni mostantól a tengeri sóra, mert a szakemberek szerint ezekbe a termékekbe nagy mennyiségű műanyag került. A tudósok elemzése szerint Európában, Kínában és az Egyesült Államokban élőknek is óvatosnak kell lenniük. Nemrég az is kiderült, hogy az általunk elfogyasztott halak is érintettek a dologban, amit a tengerekben felhalmozott óriási mennyiségű szemét okoz.

A Sherri Mason professzor által vezetett kutatócsoport összesen tizenkét különböző tengeri sót vett górcső alá. A végeredmény az lett, hogy ha az ajánlott mennyiségű sót viszi be az ember a szervezetébe, akkor éves szinten 660 kisebb-nagyobb műanyagdarabot juttat a szervezetébe. A szakemberek azonban arra figyelmeztetnek, hogy az átlagember az ajánlottnál több sót fogyaszt, így a fentinél nagyobb számról lehet szó.

A műanyag túlnőtt rajtunk, egyszerűen túl sok van belőle a világban, valami új anyag felé kell fordulnunk, mert a mostani helyzet kezd tarthatatlanná válni

- kesergett Sherri Mason.

A kutatók azt javasolják, hogy fogyasszunk kevesebb sót a megszokottnál, illetve átmenetileg térjünk át a bányászott termékekre.


Diétáznál? Kedvenc színésznőnk ezért nem teszi:

Nézd meg a galériánkat> 8 kép
8 idézet Jennifer Lawrence-től arról, hogy miért nem diétázik
Brutálisan kigyúrt vegán testépítők, akiket megéri bekövetni Instán

Ők az élő bizonyítékai annak, hogy anélkül is lehetsz izmos, hogy húst és állati eredetű termékeket ennél.

Időhiányban szenvedsz? Nyomd le otthon ezt a súlyzós edzést!

Csak egy pár egykezes súlyzóra és 15 percre lesz szükséged hozzá!

Mi a leghatékonyabb fegyver a felesleges kilók ellen?

Az ételek, illetve az étrend kalóriatartalma régóta a fogyni vágyók elsődleges fókusza. Ha úgy tetszik, a központi direktíva az, hogy „együnk kevesebbet, mozogjunk többet” (tehát csökkentsük a bevitt kalóriák mennyiségét és növeljük az elégetett kalóriák mennyiségét), ha fogyni szeretnénk.

Egész évben csobbanhatsz a Palatinus strandon!

Ha a Palatinus strandra eddig csak nyáron mentél, van egy jó hírünk: idén már ez a fürdő sem zárja be kapuit szeptemberben.

Olvasd el ezeket is

Segítünk az első lépésben: 50%-os kedvezménnyel fizethetsz elő!

Csak 2685 Ft