Túlsúlyos a párod? Bele fogsz betegedni

Veszélybe kerül a férfi, ha felszaladnak a nőre a kilók.

Veszélybe kerül a férfi, ha felszaladnak a nőre a kilók.

Az Egyesült Államokban minden harmadik ember küzd cukorbetegséggel kapcsolatos problémákkal, de nem csak a tengerentúlon jelent óriási problémát a diabétesz. Európában a dánok végeztek nemrég ezzel kapcsolatban vizsgálatot, arra voltak kíváncsiak, milyen összefüggés van a házasság és a cukorbetegség között.

Tisztában voltunk vele, hogy örökölni is lehet ezt a betegséget, de mi arra voltunk kíváncsiak, hogy a családon belül milyen kapcsolatok lehetnek hatással a cukorbetegségre. Összesen 3500 középkorú angol párt vizsgáltunk meg, és arra jutottunk, hogy ha a feleség testtömegindexe 5 ponttal nőtt, akkor a férfi esélyei 21%-kal megnőttek a kettes típusú diabéteszre

- mondta Adam Hulman, a kutatás vezetője.

A szakemberek 1998 és 2015 között két és fél évente mérték meg az alanyokat, és meglepve tapasztalták, hogy a férfiak elhízása nem növelte a nők esélyét a cukorbetegségre. Hulman szerint az egyik lehetséges magyarázat az lehet, hogy az Egyesült Királyságban általában a nő hozza meg az étrenddel kapcsolatos döntéseket.

10 dolog, amit nem tudtál Lewis Hamiltonról

A címlapunkon szereplő Forma-1-es pilótáról rengeteg pletyka kering, pedig sokkal több van benne annál, éppen kivel jár.

A faterod miatt nem kockás a hasad?

Nem tudsz lefogyni? A faterod állhat a háttérben.

A hét táplálkozási tippje: Minden, amit a vegán étrendről tudni érdemes

Egyre népszerűbbé válik a vegán életmód, ám sokan attól tartanak, hogy ha mellőzik az összes állatii eredetű alapanyagot, az izmaikból is veszítenek. Ez igaz?

Lewis Hamilton: Az ember, aki 10 évesen megalapozta a karrierjét

Negyedik világbajnoki címe felé robog a brit pilóta.

Nehezen találsz párt? A 37 százalékos szabály a segítségedre lehet!

Ideje újragondolni a randizásról alkotott elképzeléseidet!

Olvasd el ezeket is

Segítünk az első lépésben: 50%-os kedvezménnyel fizethetsz elő!

Csak 2685 Ft