Vállkímélő fekvenyomás

Nincs egyértelmű bizonyíték, hogy a fekvenyomás teszi tönkre a vállad. Mindenesetre a következő 4 egyszerű lépéssel javíthatsz a technikádon, tehermentesítve ízületeidet, s közben egyenes úton mentelve az egyéni csúcsod felé.

Nincs egyértelmű bizonyíték, hogy a fekvenyomás teszi tönkre a vállad. Mindenesetre a következő 4 egyszerű lépéssel javíthatsz a technikádon, tehermentesítve ízületeidet, s közben egyenes úton mentelve az egyéni csúcsod felé.

1/ Igen, ezúttal tedd szét a lábad

A fekvenyomás teljestest gyakorlat. Minél többet dolgozik közben az alsótested, annál kevésbé feszülnek majd vállaid a súly terhe alatt. Lábaidat széles terpeszben tedd a talajra, és a talpaiddal erősen simulj hozzá. Az ismétlések közben erősen nyomd a talajhoz a talpaid, támogatva a súly elindítását a mellkastól.

2/ Öleld a padot

Mielőtt ráfognál a rúdra, húzd össze és lefelé a lapockáid, vállaiddal „átölelve” a padot. Tarts meg ezt a pozíciót a gyakorlat egésze alatt, így a nyomásaidnak stabil alapot adsz.

3/ Szűkítsd a fogást

Ha szélesebben fogsz a rúdra, lerövidíted a súly útját, de a vállaid sérülékenyebbé válnak. Inkább vállszélességű fogással dolgozz, a súly levétele után semmiképp ne változtass a kézfejek helyzetén.

4/ Húzz, mielőtt tolsz

Amikor „ledobod” a súlyt a mellkasodra és engeded azt a szegcsontodról visszapattanni, biztos kézzel készíted elő a sérülést. Helyette a felső hátizmok összehúzásával engedd a súlyt a mellkasodhoz, majd told el a magadtól a rudat, miközben hátad felső részét a padnak feszíted.

Olvasd el ezt is!
Ezt a 11 tulajdonságot keresik a férfiak a leendő feleségükben

Nincs persze olyan kézikönyv, melyben a tökéletes feleség minden tulajdonsága szerepel, mivel ezt lehetetlen lenne megcsinálni, annyira különbözőek vagyunk. De van néhány olyan tulajdonság, mely a legtöbb férfi számára fontos, ha leendő feleségét szeretné megtalálni.

3 zsírégető gyakorlat, amit biztos megtalálsz Justin Theroux edzéstervében

Hétvégén kicsit felfrissítenéd az edzésterved? Nem kell sokáig keresgélned, elég, ha követed Justin Theroux személyi edzőjének 3 gyakorlatát!

A kutyák azt is kiszagolják, ha bunkó vagy

A kutyád feltétel nélkül szeret - de ettől még észreveszi, ha rosszban sántikálsz.

10 férfi sztár, aki extrém fitnesz-átalakuláson esett át az elmúlt években

Kockás hasú akcióhőst formált magából Paul Rudd, Chris Hemsworth és Ryan Reynolds.

Mennyi az esély arra, hogy a startvonalnál találkozol életed szerelmével?

Lehet, hogy a jövőbeli párod már épp a maraton célvonalánál vár? Az Active.com próbálta kideríteni, mennyi az esély erre - és még sok másra:

Olvasd el ezeket is
Előfizetés

Előfizetek

Fizess elő 50% kedvezménnyel!

Csak 2685 Ft