Vállkímélő fekvenyomás

Nincs egyértelmű bizonyíték, hogy a fekvenyomás teszi tönkre a vállad. Mindenesetre a következő 4 egyszerű lépéssel javíthatsz a technikádon, tehermentesítve ízületeidet, s közben egyenes úton mentelve az egyéni csúcsod felé.

Nincs egyértelmű bizonyíték, hogy a fekvenyomás teszi tönkre a vállad. Mindenesetre a következő 4 egyszerű lépéssel javíthatsz a technikádon, tehermentesítve ízületeidet, s közben egyenes úton mentelve az egyéni csúcsod felé.

1/ Igen, ezúttal tedd szét a lábad

A fekvenyomás teljestest gyakorlat. Minél többet dolgozik közben az alsótested, annál kevésbé feszülnek majd vállaid a súly terhe alatt. Lábaidat széles terpeszben tedd a talajra, és a talpaiddal erősen simulj hozzá. Az ismétlések közben erősen nyomd a talajhoz a talpaid, támogatva a súly elindítását a mellkastól.

2/ Öleld a padot

Mielőtt ráfognál a rúdra, húzd össze és lefelé a lapockáid, vállaiddal „átölelve” a padot. Tarts meg ezt a pozíciót a gyakorlat egésze alatt, így a nyomásaidnak stabil alapot adsz.

3/ Szűkítsd a fogást

Ha szélesebben fogsz a rúdra, lerövidíted a súly útját, de a vállaid sérülékenyebbé válnak. Inkább vállszélességű fogással dolgozz, a súly levétele után semmiképp ne változtass a kézfejek helyzetén.

4/ Húzz, mielőtt tolsz

Amikor „ledobod” a súlyt a mellkasodra és engeded azt a szegcsontodról visszapattanni, biztos kézzel készíted elő a sérülést. Helyette a felső hátizmok összehúzásával engedd a súlyt a mellkasodhoz, majd told el a magadtól a rudat, miközben hátad felső részét a padnak feszíted.

Olvasd el ezt is!
Fájdalmas vége lesz! Így rontod el a fekvenyomást

A vállfájás oka lehet, hogy a kedvenc gyakorlatod, a fekvenyomás.

A nők szexibbnek, magabiztosabbnak és intelligensebbnek tartanak, ha...

Ideje újragondolni, hogy kit fogadsz be szárnysegédnek. Lehet, hogy nem is a legjobb haveroddal kellene elindulnod csajozni?

11 szextipp, ami feldobja a megszokottá vált házaséletet

Kapd elő ezt a listát, és ne félj használni!

Mit árul el a szülinapod a szexuális életedről?

Gondolkodtál már azon, miért jobb valakivel a szex? A biológiai tulajdonságokon kívül a születésnapod is kihathat arra, kivel, mennyire élvezed.

Olvasd el ezeket is
Előfizetés

Előfizetek

Fizess elő fél évre 50% kedvezménnyel, lapszámonként 895 Ft helyett csak 445 Ft-ért!

Csak 1335 Ft