Vállkímélő fekvenyomás

Nincs egyértelmű bizonyíték, hogy a fekvenyomás teszi tönkre a vállad. Mindenesetre a következő 4 egyszerű lépéssel javíthatsz a technikádon, tehermentesítve ízületeidet, s közben egyenes úton mentelve az egyéni csúcsod felé.

Nincs egyértelmű bizonyíték, hogy a fekvenyomás teszi tönkre a vállad. Mindenesetre a következő 4 egyszerű lépéssel javíthatsz a technikádon, tehermentesítve ízületeidet, s közben egyenes úton mentelve az egyéni csúcsod felé.

1/ Igen, ezúttal tedd szét a lábad

A fekvenyomás teljestest gyakorlat. Minél többet dolgozik közben az alsótested, annál kevésbé feszülnek majd vállaid a súly terhe alatt. Lábaidat széles terpeszben tedd a talajra, és a talpaiddal erősen simulj hozzá. Az ismétlések közben erősen nyomd a talajhoz a talpaid, támogatva a súly elindítását a mellkastól.

2/ Öleld a padot

Mielőtt ráfognál a rúdra, húzd össze és lefelé a lapockáid, vállaiddal „átölelve” a padot. Tarts meg ezt a pozíciót a gyakorlat egésze alatt, így a nyomásaidnak stabil alapot adsz.

3/ Szűkítsd a fogást

Ha szélesebben fogsz a rúdra, lerövidíted a súly útját, de a vállaid sérülékenyebbé válnak. Inkább vállszélességű fogással dolgozz, a súly levétele után semmiképp ne változtass a kézfejek helyzetén.

4/ Húzz, mielőtt tolsz

Amikor „ledobod” a súlyt a mellkasodra és engeded azt a szegcsontodról visszapattanni, biztos kézzel készíted elő a sérülést. Helyette a felső hátizmok összehúzásával engedd a súlyt a mellkasodhoz, majd told el a magadtól a rudat, miközben hátad felső részét a padnak feszíted.

Olvasd el ezt is!
Tedd semmissé az ülőmunka hatását 1 perc alatt

A következő nyújtás abban is segít, hogy csökkentsd a hátfájdalmat és a konditermi teljesítményeden is javíthatsz vele!

Így lett hatalmas Wahlberg karja

Ha te is akkora bicepszet szeretnél, mint az övé, végezd el az edzéstervét - ennyire egyszerű.

5 ok, amiért a fitt nők jobbak az ágyban

Az edzésnek megszámlálhatatlan pozitív hatása van. Ha pedig a barátnőd is rendszeresen edz, ezeket a hatásokat biztos tapasztalod, ha ágyba bújsz vele:

A szex 4 kevésbé ismert pozitív hatása a szervezetedre

A mindenki által ismert tényeken keresztül vannak még, amikből profitálhatsz!

Szexpózok, amik edzésnek is beillenek

Az edzés sokban hasonlít a szexhez: mindkettő során emelkedik a pulzusod, leizzadsz, nyögsz és a végén megéhezel. Szerencsére vannak olyan szexpózok, amik a tested is megdolgoztatják.

Olvasd el ezeket is
Előfizetés

Előfizetek

MH 2016 okt 21. Most 50% kedvezménnyel fizethetsz elő! Így 895 Ft helyett csak 445 Ft lapszámonként. A fél éves előfizetés ára: 1335 Ft (3 lapszám)

Csak 1335 Ft