Ne hízz el, ha lesérültél!

Mellényúlsz a teremben, vagy a hátad megy tönkre a sok irodai munkától. Au! Ez a fájdalom biztos, hogy elhízáshoz vezet, állítják a Dartmouth Egyetem kutatói.

Mellényúlsz a teremben, vagy a hátad megy tönkre a sok irodai munkától. Au! Ez a fájdalom biztos, hogy elhízáshoz vezet, állítják a Dartmouth Egyetem kutatói.

A hátfájdalomban szenvedő emberek nagyjából 14 százaléka szed fel rengeteg pluszkilót - a testsúlyuk akár 7 százalékát is - a következő egy évben, derül ki a Dartmouth Egyetem kutatásából. A fájdalom a szervezet minden funkciójára kihat, még a súlyodra is - hiszen ki akarna edzeni, ha járni is alig tud? De pszichológiai szempontból is érdekes a helyzet. Dr. Benjamin Keeney, a kutatás vezetője szerint ha úgy gondolod, nem fogsz meggyógyulni, tényleg sokáig tart majd a folyamat. (És minél lassabban gyógyulsz, annál több kiló kíszhat fel rád). Ez a műtétekre is igaz. Fontos szerep jut az elvárásoknak is, ugyanis a felépülés minőségére fejben is hathasz - ez derül ki az International Journal of Behavioral Medicine kutatásából. Ha fogyni szeretnél, vagy megtartanád a súlyod, lehet, hogy érdemes pszichológushoz fordulnod.

Megoldások

Vedd komolyan a gyógyulást.

Ápolj szoros kapcsolatot az orvosoddal és mindenkivel, akinek szerepe van a gyógyulásodban. Kövesd szigorúan az utasításaikat. Lehet, hogy terapeutád nem a legkönnyebb gyakorlatokat végezteti veled, de a pozitív gondolatok csodát tesznek. Egy görög kutatás szerint, ha kimondod hangosan a feladatokat, sokkal jobban teljesítesz, mint ha csendben szenvednél. Ettől nő az önbizalmad és jobban tudsz koncentrálni a gyakorlatokra a kutatók szerint.

Szurkolócsapat

Lehet, hogy a kórházi ágyon nem az első gondolatod a testsúlyod. Érdemes pszichológushoz fordulnod, aki rávilágíthat, hogyan hat a fizikai probléma a mentális egészségedre. A férfiak gyakran csalódottan ébrednek műtét után, hiszen nem azonnal következik be a várva-várt javulás - mondja Keeney. Egy pszichológus viszont tartja benned a lelket.

Könnyítsd meg az egészséges táplálkozást.

Adagonként legalább 30 gramm fehérjére ven szükséged, hogy elősegítsd a szövetek regenerációját és gyógyulását, mondja Mohr. Érdemes 10 gramm rostot is fogyasztanod minden főétkezés során, hogy jobban eltelítődj és ne kívánj egészségtelen ételeket. A fájdalom miatt nehéz lehet a konyhában állni órákig, ezért ilyenkor rendelj kaját - persze csak egészségeset!

Olvasd el ezt is!
Fájdalmas vége lesz! Így rontod el a fekvenyomást

A vállfájás oka lehet, hogy a kedvenc gyakorlatod, a fekvenyomás.

A nők szexibbnek, magabiztosabbnak és intelligensebbnek tartanak, ha...

Ideje újragondolni, hogy kit fogadsz be szárnysegédnek. Lehet, hogy nem is a legjobb haveroddal kellene elindulnod csajozni?

11 szextipp, ami feldobja a megszokottá vált házaséletet

Kapd elő ezt a listát, és ne félj használni!

Mit árul el a szülinapod a szexuális életedről?

Gondolkodtál már azon, miért jobb valakivel a szex? A biológiai tulajdonságokon kívül a születésnapod is kihathat arra, kivel, mennyire élvezed.

Fizess elő az Instyle magazinra egy évre most 70%-os kedvezménnyel!
Borító
Olvasd el ezeket is
Előfizetés

Előfizetek

Fizess elő fél évre 50% kedvezménnyel, lapszámonként 895 Ft helyett csak 445 Ft-ért!

Csak 1335 Ft