Mikor van szükséged több fehérjére?

Duplázd meg! Ha kétszer annyi fehérjét fogyasztasz el naponta, mint amennyi az étrendedben szerepel, könnyebben megtarthatod az izmaidat a US Army Research Instittute of Environmental Medicine kutatása szeirnt.

Duplázd meg! Ha kétszer annyi fehérjét fogyasztasz el naponta, mint amennyi az étrendedben szerepel, könnyebben megtarthatod az izmaidat a US Army Research Instittute of Environmental Medicine kutatása szeirnt.

Olvasd el ezt is!

A résztvevőknek 31 napont keresztül egy energiadeficites étrendet kellett követniük, tehát több kalóriát égettek el, mint amennyit elfogyasztottak. Az egyik csoport annyi fehérjét fogyasztott el, amennyi naponta ajánlott -56 gramm férfiaknak és 46 gramm nőknek, a Centers for Disease Control szerint- a második csoport kétszer ennyit, a harmadik pedig háromszor annyit vett magához.

A kutatók szerint az utolsó két csoport több zsírtól szabadult meg és sokkal több izmot őrzött meg, mint azok, akik a napi ajánlott mennyiséget követték. Nem volt különbség az eredmények között a második és harmadik csoportra nézve.

"Általában a dupla mennyiség elegendő ahhoz, hogy ne veszíts az izomtömegedből és akkor is, ha fogyni szeretnél,"- állíítja dr. Alan Aragon, a Men's Health táplálkozási szakértője. "De ez nem mindig igaz. A vékonyabb embereknek ennél többre van szükségük."

Aragon azt is hozzátette, hogy a tanulmányban alacsony intenzitású kerékpározás volt az a gyakorlat, melyet a résztvevők rendszeresen végeztek. Ha keményebben edzel, a szervezetednek még ennél is több fehérjére van szüksége szerinte.

Mit jelent ez? Ha szeretnél fogyni, vagy izmosodni, akkor fogyassz többet az ajánlottnál. Így megőrizheted az izmod és jobban égetheted a zsírt.

A háziállatod komoly veszélyt jelenthet a szexuális életedre

Egy belga srác a saját bőrén tapasztalta meg ezt.

Jó hírünk van: a tejcsoki is jót tesz az egészségednek!

Ha odafigyelsz arra, hogy egészségesen táplálkozz, akkor valószínűleg a csoki nem található meg az étrendedben.

Így készült Cedric McMillan a Mr. Olympiára

Múlt héten rendezték meg Las Vegasban a világ legrangosabb testépítő és fitnesz versenyét, az Olympia Weekend-et, ahol az idei Arnold Classic győztese, Cedric McMillan is indult.

Kiderült végre, miért sírunk, ha nem megy a csapatnak

Ne rejtegesd a könnyeidet, az evolúció nem tűr ellentmondást.

Olvasd el ezeket is

Segítünk az első lépésben: 50%-os kedvezménnyel fizethetsz elő!

Csak 2685 Ft