Arccal a völgy felé – 2. rész

Azt hittem a girland egy olyan hely, ahol csak csajok vannak. Aztán kiderült, hogy ez a belépőmozdulat a boarddal való kanyarodáshoz.

Azt hittem a girland egy olyan hely, ahol csak csajok vannak. Aztán kiderült, hogy ez a belépőmozdulat a boarddal való kanyarodáshoz.

Legutóbb a falevelezésig jutottunk el, amit a karácsonyi szünetben majdnem el is felejtettem (lehet azért, mert ilyenkor már nincsenek is falevelek). Egyszerűnek tűnik, én mégis képes vagyok mindent rosszul csinálni. Persze lejutok a dombról, csak nem annyira szépen és úgy, hogy a fele csak rolózás. De pár kör alatt helyrehozhatóak a hibák, hála az oktatónak, aki végigkiabálja az összes testrészemet, ami épp nincs a helyén. Térdek kifelé, medencét előretol, egyenesedj fel, rogyassz, vállak lazák, váll marad a deszka síkjában, nem csipővel terhel, forog a fej, forog a fej, fék, fék, FÉK! Körülbelül így néz ki, amikor az első 5 méteres csúszásom lemegy. Aztán persze jönnek az egyre jobb körök. Ennek ellenére nagyon élvezem, a szünetben elvonási tüneteim voltak. Volt hogy bent a szobában felvettem a boardot, csak hogy a terheléseket gyakoroljam.

Kép

Olyan mintha

Aztán eljött végre 2017 és vele együtt a girlandozás. Pont úgy néz ki mint a díszítés, csak itt snowboarddal rajzolsz hasonló íveket. Itt történik meg először, hogy a deszkát be kell forgatni esésvonalba (…a hegy esésvonala, nem a perecé). Ebben már van akció, mert a board beindul, teljesen lapjára teszed, jó esetben. Rossz esetben leakad valamelyik éle és ha kibillensz, akkor abból bizony esés van. De semmi baj, mert az ezotéria szerint 2017 az újrakezdés éve, úgyhogy bármennyiszer újrakezdhetsz egy-egy elbénázott csúszást. Örökélet, ingyensör.

A girlandozást is fokozatosan adagoltuk, először kézenfogva, aztán egy szép rózsaszín gumiszalaggal, amitől lehet félni, hogy elszakad és arconcsap. De minimális volt a parafaktor, ellenben itt már olyan az érzés mintha snowboardoznál. Aztán amikor megláttam magam a képeken, még el is hittem. Sílécen mérföldekkel bénábban nézek ki, úgyhogy rendesen meg kell tanulnom deszkázni. Harminc fölött kellenek a fiatalítótrükkök, hátizsák, fullcap, bmx.

Kép

Innen már nincs messze

Elvileg a girlandozás mozdulatait összefűzve legközelebb már kanyarodni fogunk. Erre van még 2 x 2 órám, hogy megtanuljam. Illetve, hogy tűrjem az olyan jeleneteket, amikor a földön ülve minden hároméves úgy csúszik el mellettem, hogy egy picit mindenki megkoccintja a deszkámat. Finoman jelzik, hogy sok az ücsörgés és rossz helyen. Aztán január 16-án irány Flachau és a Salzburger Sportwelt, hogy végre igazi havon is kipróbáljam, meddig lehet eljutni 10 órányi műanyagpályás oktatással.

Esésszámláló:
Erős korrigálásra szorul, ugyanis kiderült, hogy az álló helyzetben való leülés vagy letérdelés – bármilyen látványos is – nem számít esésnek. Így a korábbi 47 jelentősen lecsökkent.

Sérülés nélkül: 6
Sérüléssel: 0

A felszerelés biztosításáért külön köszönet a www.store13.hu-nak, az oktatásért Zsuzsinak és a www.fogarasisiiskola.hu-nak.

Fotó: Takács Zsuzsi, Ski Amadé

Nagy, de nem erős - lehetséges?

Azt gondolom, aki konditeremben dolgozik edzőként, már minimum egyszer az életében (de inkább havi egyszer) találkozott olyan srácokkal, akik közlik, hogy ők nem akarnak nagyok lenni, csak erősek.

A vibráló karkötő, ami 30 másodperc alatt leszámol a stresszel

A TouchPoints hadat üzen a konstans idegeskedésnek.

A Szikla mutat 6 gyakorlatot, amiktől te is izmos lehetsz! Lesd el őket!

Dwayne Johsnon nagyon sok embert inspirál már csak a kinézetével is.

Kész, vége! Ennél jobb Tinderes profilkép nem létezik!

Mindenki tanulhat egyet s mást ettől a férfitól!

Olvasd el ezeket is
Előfizetés

Előfizetek

Itt a hatos csomag, hat lapszám, most fél áron!

Csak 2685 Ft