Arccal a völgy felé – 2. rész

Azt hittem a girland egy olyan hely, ahol csak csajok vannak. Aztán kiderült, hogy ez a belépőmozdulat a boarddal való kanyarodáshoz.

Azt hittem a girland egy olyan hely, ahol csak csajok vannak. Aztán kiderült, hogy ez a belépőmozdulat a boarddal való kanyarodáshoz.

Legutóbb a falevelezésig jutottunk el, amit a karácsonyi szünetben majdnem el is felejtettem (lehet azért, mert ilyenkor már nincsenek is falevelek). Egyszerűnek tűnik, én mégis képes vagyok mindent rosszul csinálni. Persze lejutok a dombról, csak nem annyira szépen és úgy, hogy a fele csak rolózás. De pár kör alatt helyrehozhatóak a hibák, hála az oktatónak, aki végigkiabálja az összes testrészemet, ami épp nincs a helyén. Térdek kifelé, medencét előretol, egyenesedj fel, rogyassz, vállak lazák, váll marad a deszka síkjában, nem csipővel terhel, forog a fej, forog a fej, fék, fék, FÉK! Körülbelül így néz ki, amikor az első 5 méteres csúszásom lemegy. Aztán persze jönnek az egyre jobb körök. Ennek ellenére nagyon élvezem, a szünetben elvonási tüneteim voltak. Volt hogy bent a szobában felvettem a boardot, csak hogy a terheléseket gyakoroljam.

Kép

Olyan mintha

Aztán eljött végre 2017 és vele együtt a girlandozás. Pont úgy néz ki mint a díszítés, csak itt snowboarddal rajzolsz hasonló íveket. Itt történik meg először, hogy a deszkát be kell forgatni esésvonalba (…a hegy esésvonala, nem a perecé). Ebben már van akció, mert a board beindul, teljesen lapjára teszed, jó esetben. Rossz esetben leakad valamelyik éle és ha kibillensz, akkor abból bizony esés van. De semmi baj, mert az ezotéria szerint 2017 az újrakezdés éve, úgyhogy bármennyiszer újrakezdhetsz egy-egy elbénázott csúszást. Örökélet, ingyensör.

A girlandozást is fokozatosan adagoltuk, először kézenfogva, aztán egy szép rózsaszín gumiszalaggal, amitől lehet félni, hogy elszakad és arconcsap. De minimális volt a parafaktor, ellenben itt már olyan az érzés mintha snowboardoznál. Aztán amikor megláttam magam a képeken, még el is hittem. Sílécen mérföldekkel bénábban nézek ki, úgyhogy rendesen meg kell tanulnom deszkázni. Harminc fölött kellenek a fiatalítótrükkök, hátizsák, fullcap, bmx.

Kép

Innen már nincs messze

Elvileg a girlandozás mozdulatait összefűzve legközelebb már kanyarodni fogunk. Erre van még 2 x 2 órám, hogy megtanuljam. Illetve, hogy tűrjem az olyan jeleneteket, amikor a földön ülve minden hároméves úgy csúszik el mellettem, hogy egy picit mindenki megkoccintja a deszkámat. Finoman jelzik, hogy sok az ücsörgés és rossz helyen. Aztán január 16-án irány Flachau és a Salzburger Sportwelt, hogy végre igazi havon is kipróbáljam, meddig lehet eljutni 10 órányi műanyagpályás oktatással.

Esésszámláló:
Erős korrigálásra szorul, ugyanis kiderült, hogy az álló helyzetben való leülés vagy letérdelés – bármilyen látványos is – nem számít esésnek. Így a korábbi 47 jelentősen lecsökkent.

Sérülés nélkül: 6
Sérüléssel: 0

A felszerelés biztosításáért külön köszönet a www.store13.hu-nak, az oktatásért Zsuzsinak és a www.fogarasisiiskola.hu-nak.

Fotó: Takács Zsuzsi, Ski Amadé

10 dolog, amit nem tudtál Lewis Hamiltonról

A címlapunkon szereplő Forma-1-es pilótáról rengeteg pletyka kering, pedig sokkal több van benne annál, éppen kivel jár.

A faterod miatt nem kockás a hasad?

Nem tudsz lefogyni? A faterod állhat a háttérben.

A hét táplálkozási tippje: Minden, amit a vegán étrendről tudni érdemes

Egyre népszerűbbé válik a vegán életmód, ám sokan attól tartanak, hogy ha mellőzik az összes állatii eredetű alapanyagot, az izmaikból is veszítenek. Ez igaz?

Lewis Hamilton: Az ember, aki 10 évesen megalapozta a karrierjét

Negyedik világbajnoki címe felé robog a brit pilóta.

Nehezen találsz párt? A 37 százalékos szabály a segítségedre lehet!

Ideje újragondolni a randizásról alkotott elképzeléseidet!

Olvasd el ezeket is

Segítünk az első lépésben: 50%-os kedvezménnyel fizethetsz elő!

Csak 2685 Ft