Lefagysz, lefogysz

A múltkor azt mondta nekem Virág, hogy a legjobban hidegben ég a kalória. Virág régóta foglalkozik egészségügyi témákkal, plusz orvos a férje, szóval általában odafigyelek arra, amit mond.

A múltkor azt mondta nekem Virág, hogy a legjobban hidegben ég a kalória. Virág régóta foglalkozik egészségügyi témákkal, plusz orvos a férje, szóval általában odafigyelek arra, amit mond.

A fogyás témakör viszont nem igazán érdekel (hiszen tökéletes a testem, mint minden pasinak), szóval ennyiben is hagytam a dolgot.

Azért mégis beragadt az infó, így kíváncsiságból megmértem magam síelés előtt és után. A körülmények ismeretében el kell ismernem, Virágnak igaza lehet. Adottak ugyanis az osztrák hütték, ahol nem vacakolnak a tápértékkel: amit lehet, beletesznek az ételbe. Szerintem kirúgják a szakácsot, ha nem tud fogásonként 3000 kalóriát produkálni.

Ilyen előzményekel nyilvánvaló volt, hogy három nap síelés egyenlő lesz három kiló hízással, de azt elfelejtettem belevenni az egyenletbe, hogy mínusz 5-10 fokban jóval több tüzelő kell a szervezetnek, mint szobahőmérsékleten. Mivel nem voltam hajlandó foglalkozni a súlygyarapodással (tökéletes test, stb.) vígan zabáltam végig a menüsort: marhahúslevest palacsintatésztával, kolbászt krumplival, császármorzsát, Almdudlert.

Mindent megtettem, hogy lerobbanjon rólam a sígatya, de a hideg is dolgozott. A legnagyobb bajom ugyanis annyi lett, hogy az ebédet követő kajakómának köszönhetően a hütte melletti – gyakorlatilag sík – terepen akadtak össze a léceim.

Persze nem azt akarom mondani, hogy indulj Ausztriába, ha le szeretnél adni 1-2 kilót, de úgy tapasztalom, a hidegben futás nagyjából ugyanezt az eredményt hozza. És hogy mit csinál a fagy a csontjaiddal meg az ízületeiddel? Erről még megkérdezem Virágot. Vagy a férjét.

Olvasd el ezt is!
Olvasd el ezt is! 5 ok - ezért hízol el télen
73 az új 37! Interjú Gellért Józseffel, a 73 éves testépítővel

Gellért József nem az az átlagos nagypapa. Idén lesz 73, de ez senkinek sem jutna eszébe róla az utcán. Amellett, hogy rendszeresen fut, hetente ötször edz, és két évvel ezelőtt – tehát 70 évesen! – remek helyezést ért el az EBFF Testépítő Európa-bajnokságon. Használd a történetét motivációként!

Jason Statham 5 legjobb filmje

A 80-as években Schawrzenegger, Stallone és Bruce Willis voltak a legmenőbb akcióhősök.

A tudomány szerint a jófiúknak több szexben van részük

Már hallhattad, hogy a nők jobban vonzódnak a rosszfiúkhoz, azonban több kutatás éppen ennek ellenkezőjét támasztja alá.

Melledzés a dohányzás káros hatásai ellen

Az erős mellizmok megkímélhetnek a tüdőbetegségektől, ezért vegyél egy nagy levegőt és irány a terem!

Olvasd el ezeket is
Előfizetés

Előfizetek

Itt a hatos csomag, hat lapszám, most fél áron!

Csak 2685 Ft