Lefagysz, lefogysz

A múltkor azt mondta nekem Virág, hogy a legjobban hidegben ég a kalória. Virág régóta foglalkozik egészségügyi témákkal, plusz orvos a férje, szóval általában odafigyelek arra, amit mond.

A múltkor azt mondta nekem Virág, hogy a legjobban hidegben ég a kalória. Virág régóta foglalkozik egészségügyi témákkal, plusz orvos a férje, szóval általában odafigyelek arra, amit mond.

A fogyás témakör viszont nem igazán érdekel (hiszen tökéletes a testem, mint minden pasinak), szóval ennyiben is hagytam a dolgot.

Azért mégis beragadt az infó, így kíváncsiságból megmértem magam síelés előtt és után. A körülmények ismeretében el kell ismernem, Virágnak igaza lehet. Adottak ugyanis az osztrák hütték, ahol nem vacakolnak a tápértékkel: amit lehet, beletesznek az ételbe. Szerintem kirúgják a szakácsot, ha nem tud fogásonként 3000 kalóriát produkálni.

Ilyen előzményekel nyilvánvaló volt, hogy három nap síelés egyenlő lesz három kiló hízással, de azt elfelejtettem belevenni az egyenletbe, hogy mínusz 5-10 fokban jóval több tüzelő kell a szervezetnek, mint szobahőmérsékleten. Mivel nem voltam hajlandó foglalkozni a súlygyarapodással (tökéletes test, stb.) vígan zabáltam végig a menüsort: marhahúslevest palacsintatésztával, kolbászt krumplival, császármorzsát, Almdudlert.

Mindent megtettem, hogy lerobbanjon rólam a sígatya, de a hideg is dolgozott. A legnagyobb bajom ugyanis annyi lett, hogy az ebédet követő kajakómának köszönhetően a hütte melletti – gyakorlatilag sík – terepen akadtak össze a léceim.

Persze nem azt akarom mondani, hogy indulj Ausztriába, ha le szeretnél adni 1-2 kilót, de úgy tapasztalom, a hidegben futás nagyjából ugyanezt az eredményt hozza. És hogy mit csinál a fagy a csontjaiddal meg az ízületeiddel? Erről még megkérdezem Virágot. Vagy a férjét.

Olvasd el ezt is!
Olvasd el ezt is! 5 ok - ezért hízol el télen
Ki nem állhatod a kardiót? Így teheted elviselhetőbbé

Nem árt néha megtörni az edzőtermi monotonitást.

Ideges vagy? Ez a tökéletes edzés számodra!

Szeretnéd megnyugtatni a zakatoló agyad?

4 esti szokás, amitől könnyedén elhízhatsz

Ezeken változtass, ha nem jönnek az eredmények.

Olvasd el ezeket is
Előfizetés

Előfizetek

Itt a hatos csomag, hat lapszám, most fél áron!

Csak 2685 Ft