A futók intelligensebbek azoknál, akik súlyzós edzést végeznek?

Egy új kutatásból választ kaphatsz a kérdésre.

Egy új kutatásból választ kaphatsz a kérdésre.

A University of Arizona szakértői szerint a hosszútávfutók agya eltér azokétól, akik nem futnak, méghozzá elég sok dologban. A tanulmányban részt vevő futók homloklebenye - mely a tervezésért, döntésekért és a figyelem megosztásáért felelős - sokkal aktívabb volt, mint nem futó társaiké. Egy újabb ok arra, hogy megszeresd a kardiót…

Egyébként nem kell vészesen sokat futni, ha nem szeretnél, akár heti kétszer 30 perces futópados edzés is elég lehet ahhoz, hogy fittebb legyél.

Korábban azt is kiderítették, hogy a futás tényleg fiatalítja az agyat, emellett viszont még számtalan pozitív hatása van ennek a sportnak:

Olvasd el ezt is!
Olvasd el ezt is!
Olvasd el ezt is! Ezért más a futók szíve
Mit árul el a szülinapod a szexuális életedről?

Gondolkodtál már azon, miért jobb valakivel a szex? A biológiai tulajdonságokon kívül a születésnapod is kihathat arra, kivel, mennyire élvezed.

A világ legerősebb embere napi 7 étkezéssel 12.000 kalóriát visz be. Így csinálja

Brian Shaw elég sokat eszik - ez nem is meglepő, hiszen ő lett a világ legerősebb embere. Már négyszer szerezte meg ezt a címet, de rengeteget készült minden versenyére - és nem csak az edzés során, hanem a táplálkozását is ennek rendelte alá.

9 tipp, hogy végre úgy öltözz, mint egy felnőtt férfi

Ha szeretnéd, hogy végre komolyan vegyenek, érdemes megfogadnod a következő tippeket, hogy minden helyzetben érett férfiként tekintsenek rád - legalábbis az öltözködésed alapján…

Többek között Margot Robbie és Charlize Theron vall kedvenc szexjeleneteiről

A jó szexjelenetért képesek vagyunk elmenni moziba. Szerencsére a színészek is sokra értékelik ezeket.

Tisztázzunk valamit: nem lehet elhízni a fehérjétől!

Egyik kedvenc mítoszom: a fölöslegben bevitt fehérjét a szervezeted cukorrá alakítja – a cukor pedig, mint tudjuk, hizlal – ergo elhízol. Ez az egész kicsit a „kalória be – kalória ki” elvet tükrözi, vagyis hogy a testsúlyunkat az befolyásolja, hogy mennyi kalóriát vittünk be és mennyi kalóriát égettünk el. Mindemellett nettó baromság – mint azt látni is fogjuk.

Olvasd el ezeket is
Előfizetés

Előfizetek

Fizess elő fél évre 50% kedvezménnyel, lapszámonként 895 Ft helyett csak 445 Ft-ért!

Csak 1335 Ft