A tudomány szerint te sem edzel elég keményen

Azt hiszed, a határaidat feszegeted, pedig...

Azt hiszed, a határaidat feszegeted, pedig...

A határaidat feszegetve emelgeted a súlyokat, majd szétszakad a tested a fekvenyomó padon, összeszorított fogakkal tolod ki a tizediket, majd elégedetten akasztod vissza a rudat a helyére. De vajon tényleg a határokat feszegetted éppen?

Olvasd el ezt is!

A Journal of Strength and Conditioning Research munkatársaiban is felmerült a kérdés, úgyhogy végeztek is egy kutatást a témában, melynek végeredménye az lett, hogy az emberek általában kisebb súlyokkal edzenek, mint amit a szervezetük ténylegesen elbír.

Olvasd el ezt is!

Három különböző gyakorlat (fekvenyomás, lábtolás, egykezes súlyzózás) közben vizsgáltak összesen 21 embert. Arra kérték őket, hogy 10-es szériához válasszanak súlyokat. Mindegyikük rendszeres látogatója volt a konditermeknek, mégis 25%-kal kisebb súlyokat választottak. A testük elbírt volna ennél nagyobb megterhelést is, ők mégsem vállalták be a dolgot. A szakemberek szerint a tanulság az, hogy inkább kérjünk segítséget, aztán ha mégis túlvállaltuk magunkat, akkor ott a segítség elérhető közelségben.

Ezektől az ételektől olyan illatod lesz, hogy minden nő utánad fordul

Nem tudnak ellenállni azoknak, akik egészségesen táplálkoznak.

Az agresszív számítógépes játékok agykárosító hatásúak lehetnek - állítja egy új kutatás

A játékok hatásai között szerepel az Alzheimer-kór kialakulása, a depresszió, skizofrénia is.

Repülővel utazol valahová? Légiutaskísérők osztják meg azt a 8 dolgot, amit érdemes tudnod

Vannak köztük olyanok, amik életmentőek lehetnek, de olyanok is, melyekkel az őrületbe tudod kergetni a repülő személyzetét!

Nagy, de nem erős - lehetséges?

Azt gondolom, aki konditeremben dolgozik edzőként, már minimum egyszer az életében (de inkább havi egyszer) találkozott olyan srácokkal, akik közlik, hogy ők nem akarnak nagyok lenni, csak erősek.

A vibráló karkötő, ami 30 másodperc alatt leszámol a stresszel

A TouchPoints hadat üzen a konstans idegeskedésnek.

Olvasd el ezeket is
Előfizetés

Előfizetek

Itt a hatos csomag, hat lapszám, most fél áron!

Csak 2685 Ft