A tudomány szerint te sem edzel elég keményen

Azt hiszed, a határaidat feszegeted, pedig...

Azt hiszed, a határaidat feszegeted, pedig...

A határaidat feszegetve emelgeted a súlyokat, majd szétszakad a tested a fekvenyomó padon, összeszorított fogakkal tolod ki a tizediket, majd elégedetten akasztod vissza a rudat a helyére. De vajon tényleg a határokat feszegetted éppen?

Olvasd el ezt is!

A Journal of Strength and Conditioning Research munkatársaiban is felmerült a kérdés, úgyhogy végeztek is egy kutatást a témában, melynek végeredménye az lett, hogy az emberek általában kisebb súlyokkal edzenek, mint amit a szervezetük ténylegesen elbír.

Olvasd el ezt is!

Három különböző gyakorlat (fekvenyomás, lábtolás, egykezes súlyzózás) közben vizsgáltak összesen 21 embert. Arra kérték őket, hogy 10-es szériához válasszanak súlyokat. Mindegyikük rendszeres látogatója volt a konditermeknek, mégis 25%-kal kisebb súlyokat választottak. A testük elbírt volna ennél nagyobb megterhelést is, ők mégsem vállalták be a dolgot. A szakemberek szerint a tanulság az, hogy inkább kérjünk segítséget, aztán ha mégis túlvállaltuk magunkat, akkor ott a segítség elérhető közelségben.

10 dolog, amit nem tudtál Lewis Hamiltonról

A címlapunkon szereplő Forma-1-es pilótáról rengeteg pletyka kering, pedig sokkal több van benne annál, éppen kivel jár.

A faterod miatt nem kockás a hasad?

Nem tudsz lefogyni? A faterod állhat a háttérben.

A hét táplálkozási tippje: Minden, amit a vegán étrendről tudni érdemes

Egyre népszerűbbé válik a vegán életmód, ám sokan attól tartanak, hogy ha mellőzik az összes állatii eredetű alapanyagot, az izmaikból is veszítenek. Ez igaz?

Lewis Hamilton: Az ember, aki 10 évesen megalapozta a karrierjét

Negyedik világbajnoki címe felé robog a brit pilóta.

Nehezen találsz párt? A 37 százalékos szabály a segítségedre lehet!

Ideje újragondolni a randizásról alkotott elképzeléseidet!

Olvasd el ezeket is

Segítünk az első lépésben: 50%-os kedvezménnyel fizethetsz elő!

Csak 2685 Ft