Ha 6 után eszel, tényleg elhízol?

Itthon még mindig sokan követik azt a módszert, hogy este 6 után már nem esznek. De van benne igazság?

Itthon még mindig sokan követik azt a módszert, hogy este 6 után már nem esznek. De van benne igazság?

Dana Hunnes, az UCLA professzora szerint semmi nem bizonyítja a módszer sikerességét. Egyébként is, miért raktározna zsírkétn a szervezeted mindent, amit egy bizonyos idő után eszel? A nagyobb problémát inkább a késői evés okozza, sőt az is bizonyított, hogy ha éjszaka nem eszel sokat, fogyhatsz is.

De minden attól függ, mit eszel. A csipsz, csoki és kalóriadús ételek fogyasztása tényleg nem ajánlott. Ha este megéhezel, nem kell félned. Csak azért nem kell éhezned, mert 6-ot ütött az óra. Inkább fogyassz este zöldséget, teljes kiőrlésű gabonát, sovány fehérjét és figyelj az adagokra. Ha gyakran megéhezel éjjelente, valószínűleg napközben nem eszel eleget. A reggelit kezdd 20 gramm fehérjével és 3-4 óránként fogyassz proteinben gazdag ételeket. Ha így teszel, nem fogsz este megéhezni, de ha mégis, válassz egészséges ételeket. Ennyire egyszerű.

Olvasd el ezt is!
Brutálisan kigyúrt testépítők, akik bizonyítják, hogy a húsmentes életmód mellett is lehet izmosodni

Ők az élő bizonyítékai annak, hogy anélkül is lehetsz izmos, hogy húst és állati eredetű termékeket ennél.

Időhiányban szenvedsz? Nyomd le otthon ezt a súlyzós edzést!

Csak egy pár egykezes súlyzóra és 15 percre lesz szükséged hozzá!

Mi a leghatékonyabb fegyver a felesleges kilók ellen?

Az ételek, illetve az étrend kalóriatartalma régóta a fogyni vágyók elsődleges fókusza. Ha úgy tetszik, a központi direktíva az, hogy „együnk kevesebbet, mozogjunk többet” (tehát csökkentsük a bevitt kalóriák mennyiségét és növeljük az elégetett kalóriák mennyiségét), ha fogyni szeretnénk.

Egész évben csobbanhatsz a Palatinus strandon!

Ha a Palatinus strandra eddig csak nyáron mentél, van egy jó hírünk: idén már ez a fürdő sem zárja be kapuit szeptemberben.

Olvasd el ezeket is

Segítünk az első lépésben: 50%-os kedvezménnyel fizethetsz elő!

Csak 2685 Ft