A meglepő ok, ami miatt nem működik a legtöbb diéta

Miért nem megy le rólad a fölös súly? Számtalan oka lehet, ám van kettő, ami szinte mindenkire igaz lehet.

Miért nem megy le rólad a fölös súly? Számtalan oka lehet, ám van kettő, ami szinte mindenkire igaz lehet.

Egyébként, csak úgy érdekességként, az orvosok az elhízásra már nem csak egy betegségként tekintenek, hanem sok betegség nagy halmazára. Ezeket pedig egytől egyik meg kell gyógyítani. Na de nézzük, mi az a két ok, ami miatt sikertelen lehet a fogyókúrád:

Az elhízásnak több fajtája létezik

Legalább 59 típust különböztetnek meg a szakértők. Ezért van az, hogy van módszer, ami az egyik embernél szuperül működik, a másiknál viszont pont annyit ér, mint halottnak a csók. Egy kis segítség: ha például valakinak tüdődaganata van, hiába távolítják el a melleit, attól még nem lesz kisebb a probléma.

Szakértők szerint legalább 30 olyan gén van, mely szerepet játszik az elhízásban, ám ezeket nehéz elkülöníteni egymástól a súlytöbblet vizsgálata során- Azt pedig még mindig nem tudják az orvosok, hogy ezek a gének hogyan állnak kapcsolatban egymással és az elhízással. Ha pedig nincs meg a pontos ok, a megoldást is nehéz lesz megtalálni.

A családban kutakodni hasznos, de ennek eredménye sem vehető készpénznek, hiszen minden ember más.

Olvasd el ezt is!

A másik ok pedig az, hogy nem elég egy módszerhez tartani magad. A fogyás alappillérei működnek a legtöbb esetben, vagyis az egészséges táplálkozás, a mozgás és az alvás mennyisége is fontos, ugyanakkor például az egészséges ételek mindenkinek mást jelenthetnek. Általában mindenki átesik több sikertelen fogyókúrán, mire rádöbben, pontosan mi is működik nála.

Ha megvan a módszer, akkor utána már csak azon kell dolgozni, hogy sikerüljön megtartani a súlyt. Ehhez pedig rengeteg elhatározásra lesz szükség. Addig viszont maradj türelmes, amíg megtalálod a tökéletes módszert a súlycsökkentéshez.

Legyél olyan izmos, mint a Baywatch sztárjai!

Ha a 30 fokos meleg nem jelezné eléggé, akkor most szólunk, hogy itt a nyár. És a strandszezon, ahol megmutathatod, miért dolgoztál keményen egész évben.

Melyik növényi tej a legjobb számodra?

A különböző növényi tejek egyre népszerűbbek, ám az tény, hogy nem mindegy, melyiket fogyasztod.

Erekciós előrejelzés: A nagylábujjad figyelmeztet, ha közel a baj

A köszvény gyakran kéz a kézben jár a merevedési zavarokkal.

Neked megy a 360 fokos fekvőtámasz?

Amikor már azt hitted, nem lehet nehezebb fekvőtámasz variáció az egykezesnél, Rob Sulaver személyi edző előállt egy új verzióval.

Ilyen volt a hétvégi DTM magyar futama

Kollégánk, Orosz Tamás fiával a Hungaroring felé vette az irányt, élményeiről pedig most beszámol nektek.

Olvasd el ezeket is
Előfizetés

Előfizetek

Fizess elő fél évre 50% kedvezménnyel, lapszámonként 895 Ft helyett csak 445 Ft-ért!

Csak 1335 Ft