Egész évben csobbanhatsz a Palatinus strandon!

Ha a Palatinus strandra eddig csak nyáron mentél, van egy jó hírünk: idén már ez a fürdő sem zárja be kapuit szeptemberben.
A cikk támogatója a Palatinus Strandfürdő

Ha a Palatinus strandra eddig csak nyáron mentél, van egy jó hírünk: idén már ez a fürdő sem zárja be kapuit szeptemberben.

Továbbra is szép környezetben élvezheted a fürdő szolgáltatásait a hidegebb hónapokban, és nem kell lemondanod a fürdőzésről és pihenésről ebben az időszakban sem.

A Palatinus strandfürdő volt Budapesten az első fürdő, amely a szabadban való fürdőzést tette lehetővé. Az 1919 óta üzemelő, de véglegesen 1921-ben megnyitott strand három medencével és egy dunai ún. kosaras uszodával rendelkezett. A nagymedence több mint 5000 nm-es vízfelületével Európa legnagyobb strandmedencéje volt. A strand népszerűségét mutatja, hogy 1937-ben már bővíteni kellett. Ekkor épült a központi öltöző épület és sokak kedvence, a hullámmedence is.

Kép

2002-ben a nagy medence három részre lett osztva: úszó-, élmény- és strandmedencére úgy, hogy az egybefüggő vízfelület hatását meg kellett őrizni, mivel a strand műemléki védettség alatt áll. Az élménymedencébe sodrófolyosó, buzgár, vízsugármasszázs, nyakzuhany és látvány szökőkutak lettek beépítve. A strandon 2013-ban felújításra került a termálmedence és új óriáscsúszdák kerültek kiépítésre. A bátrabbak akár versenyeket is rendezhetnek az időmérő órák segítségével.

2017 júliusában adták át az új fedett medencéket, melyek a fürdő felújított főépületében kaptak helyet. Az élményelemekkel ellátott termálmedence mellett egy gyerekmedence, valamit hideg- és gyógyvizes meleg merülőmedence várja a vendégeket, szóval akár sportolni szeretnél, akár pihenni, vagy szórakozni, megtalálod a számodra legmegfelelőbb helyszínt. A konditeremből mennél oda, edzés után? Pihenj gőzkamrában, a különleges geotermikus, vagy finn szaunában, ami jó hatással van a regenerációra. Az OEP-beutalóval érkezők részére tangentor, szénsavas kádfürdő és gyógymasszázs szolgáltatásokat biztosítanak, ami jó hír azoknak, akik valamilyen sérülésüket szeretnék kezelni. A három órás futójegy pedig azoknak kedvez, akik úszás vagy lazítás előtt még futnak egy kört a Margitszigeten.

Kép
Olvasd el ezt is!
Olvasd el ezt is! Géniuszi kartempó

Szeptembertől a beltéri medencéken kívül egy kültéri termálmedence és egy kültéri, 26 fokos úszómedence is várja a vendégeket. Szóval a hűvösebb időben sem kell lemondanod a csobbanásról, akár egyedül, a családdal, vagy a haverokkal szeretnél menni.

Kép
10 dolog, amit nem tudtál Lewis Hamiltonról

A címlapunkon szereplő Forma-1-es pilótáról rengeteg pletyka kering, pedig sokkal több van benne annál, éppen kivel jár.

A faterod miatt nem kockás a hasad?

Nem tudsz lefogyni? A faterod állhat a háttérben.

A hét táplálkozási tippje: Minden, amit a vegán étrendről tudni érdemes

Egyre népszerűbbé válik a vegán életmód, ám sokan attól tartanak, hogy ha mellőzik az összes állatii eredetű alapanyagot, az izmaikból is veszítenek. Ez igaz?

Lewis Hamilton: Az ember, aki 10 évesen megalapozta a karrierjét

Negyedik világbajnoki címe felé robog a brit pilóta.

Nehezen találsz párt? A 37 százalékos szabály a segítségedre lehet!

Ideje újragondolni a randizásról alkotott elképzeléseidet!

Olvasd el ezeket is

Segítünk az első lépésben: 50%-os kedvezménnyel fizethetsz elő!

Csak 2685 Ft