Teszteltük mit tud a Scitec Institute sportteljesítmény fejlesztő programja

Teszteltük mit tud a Scitec Institute sportteljesítmény fejlesztő programja
A cikk támogatója a Scitec Institute

Az intézmény szeptemberi megnyitása óta sok jó dolgot hallottunk a profi sportteljesítmény és egészségfejlesztési szolgáltatásról, most viszont saját tapasztalatokkal érkezünk hozzátok.

Kollégánk, Gábor mióta világ a világ, mindig sportolt valamit. Heti több alkalommal jár karate edzésre, kiegészítésként pedig futni szokott. A félmaratont gond nélkül teljesíti, 30 km körül viszont elfogy a szuflája és begörcsöl a vádlija, ezért igazi célját, a maraton lefutását eddig még nem tudta lehúzni a bakancslistájáról.

A Scitec Institute csapatához is ezzel az ambícióval érkezett, hogy az él-és hobbisportolók számára kifejlesztett tudományos módszertannal, maximálisan személyre szabott, valóban beépíthető tanácsokat kapjon a felkészüléshez.

Gábor korábban nem kérte szakember segítségét, az edzéseit a saját elképzelései alapján alakította ki, az étkezésére pedig nem fordított kiemelt figyelmet — mikor a konzultációhoz szükséges táplálkozási naplóját állította össze, a pizza többször is szerepelt a feljegyzései között.

Az első találkozáskor részletes orvosi vizsgálatok, Inbody testösszetétel-mérés és az edzési rutin átbeszélése alapján felállított diagnosztikából kiindulva egy három állomásos konzultáció követezett Katona Sára sportdietetikussal, Szász Máté sporttáplálkozási vezetővel és Kropkó Péter sportszakmai vezetővel.

Kép

Már az első konzultáció során sikerült feltárni olyan hiányosságokat, amik kardinális szerepet töltenek be a teljesítmény növelésében.

Én korábban nem figyeltem eléggé a nyújtásra, mindig igyekeztem gyorsan letudni. Ez a hiba az első konzultáció alkalmával ki is bukott. Megtudtam, hogy egyrészt a helytelen futótechnikámmal nem megfelelő izomcsoportokat használok, az elnagyolt nyújtásnak köszönhetően pedig nagyon lekötnek az izmaim, emiatt alakulnak ki a görcsök. A Kropkó Péterrel folytatott beszélgetés óta figyelem hogy érkezem a talajra és az edzéseimnek megfelelő nyújtással zárom a napot - mesélte Gábor.

A problémák felismerésén kívül a kívánt cél elérésének tervezésére és ütemezésére helyezték a hangsúlyt, amit teljes mértékben Gábor életmódjához igazítva alakítottak ki. Ahhoz, hogy a program végére valóban le tudja futni a maratont, étrend és edzésterv tekintetében is hosszútávon tartható, az igényeinek megfelelő felépítés szükséges, hiszen ha ezek közül bármelyik túl sok lemondással jár, nem illeszthető bele megfelelően a mindennapokba, a motiváció csökkenni kezd, a sérülésveszély pedig egyre nagyobb lesz.

Kép

Arra a kérdésre, hogy kapott-e olyan feladatot a szakemberektől, ami nehézséget jelent számára, Gábor megemlítette, hogy a felkészüléshez beiktatott 3 direkt futó edzés program tartogat magában kihívást, emellett pedig a napi rendszerességű nyújtás beépítése és folyadékbevitel növelése az, ami komoly odafigyelést igényel — de izgatottan várja, hogy feszegethesse a határait.

A Scitec termékeit már korábban is fogyasztottam, ezért sejtettem, hogy az Institute szolgáltatása is profi színvonalú lesz, ami most be is bizonyosodott. Kíváncsian várom milyen eredményeket hoz az első hónap - mondta Gábor.

A következő időszakban tudatos táplálkozás, alaposan dokumentált, változatos edzések és sok-sok nyújtás vár kollégánkra, amit a Scitec Institute szakemberei folyamatos utókövetéssel kísérnek végig. Legközelebb márciusban számolunk be arról, hogy Gábor milyen tapasztalatokkal és új tervekkel lép át a felkészülés újabb szakaszába.

A Scitec Institute Sport- és Táplálkozástudományi Intézet a sportteljesítmény és az egészségfejlesztés intézménye, ahol az eredmények érdekében egységesül a tudomány és a komplex életmód-tanácsadás. A Scitec Institute a Magyar Olimpiai Csapat hivatalos sporttáplálkozási tanácsadójaként hozzá kíván járulni az olimpiai eszme ápolásához, a Magyar Olimpiai Bizottság célkitűzéseihez, valamint a nemzetközi olimpiai eseményekre készülő Magyar Olimpiai Csapat eredményes felkészüléséhez. Az Institute-ban az olimpikonok és profi atléták mellett azonban a sportcélokkal rendelkező szabadidő-sportolók is egyaránt teljes körű, személyre szabott felkészítésben részesülnek táplálkozási, illetve sporttanácsadás területén. Az Intézet ezen felül tudományos kutatási eredményeivel a magyar sportélet és egészségtudomány egészéhez is nagyban szeretne hozzájárulni, ezért a Magyar Tudományos Akadémia Könyvtár és Információs Központjával (MTA KIK) stratégiai együttműködésben kezdte meg működését.

Tovább olvasok
3 fajta péniszfájdalom, és ami mögötte van

Kíváncsi vagy, hogy mi okozza a fájdalmat a két lábad között? Megmondjuk.

Íme, a legegészségesebb mód az alkoholfogyasztásra!

Diétáznál, de szívesen kirúgsz a hámból? Egy dietetikus elmondta, hogyan csináld!

4 kifogás, ami miatt nem járnak pszichológushoz a férfiak

Természetesen nincs semmi baj veled! De azért megéri elmenni...

4 dolog, amitől jobb lesz a maszturbálás

Ha hetedikes korod óta nem változtattál a szokásaidon, akkor nem árt, ha elolvasod ezt a cikket.

3 egyszerű tipp az állóképesség növeléséhez

Próbáld ki ezeket a módszereket, hogy tovább bírd az edzéseket!

Szexterapeuta mesélte el a leggyakoribb problémákat a hálószobában

A jó szexuális élet a hálószobán kívül kezdődik.

Katus Attila: Testmozgás után még nem találkoztam szomorú emberrel

Sikerült a rekordkísérlet a Várkert Bazár előtt!

Hosszú Katinka: Ezt szerintem bárki meg tudná csinálni

Az Iron Lady felkészülését segíti a Scitec Institute.

Orvosok mesélték el a legrosszabb szexbaleseteket, amiket valaha láttak

A sztorik némelyike nem a szívbajos embereknek való.

3 tipp, hogy fit maradj 40 után is

Egy szakértő olyan stratégiákat tár fel, ami bárkinek hasznára válhat.

Tedd meg most! Másokért, magadért!

Májusban a vérplazma adás duplán segítség. A Vascular Plazma országos plazmaferezis hálózata 7 helyszínen várja az önkéntes vérplazma adókat a „Tedd meg most!” akció keretében (www.teddmegmost.hu). Május 6-a és 31-e között, amennyi liter plazma összegyűlik, értékének ötvenszeresét három alapítvány között, a Hemofíliások Baráti köre, a Tábitha ház és a Primer Immunhiányos Betegek Egyesülete között osztják meg.

Hogyan hat a hazugság az egészségedre?

Sokat árthat, ha megtartod azokat a kis titkokat.

Már attól is felébredsz, ha csak gondolsz a kávéra! Elmondjuk miért!

Ez magyarázatot ad arra is, hogy miért leszel tele energiával, ha elhaladsz egy kávézó előtt és csak az illatot érzed.

Párkapcsolati insomniakalauz kezdőknek!

Az insomniások esetében a legrosszabb rész a felébredés után visszaaludni.

Olvasd el ezeket is

4 LAPSZÁM MOST 3980 FT HELYETT CSAK 1980 FT A Men's Health magazin negyedéves kiadvány

Csak 1980 Ft

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem