11 hasznos tipp a megmaradt ételek felhasználásra

Felmérések szerint a háztartások fele azért dob ki élelmiszert, mert túl sokat főztek. Pedig egy kis odafigyeléssel a megmaradt ételeket is felhasználhatod!

Felmérések szerint a háztartások fele azért dob ki élelmiszert, mert túl sokat főztek. Pedig egy kis odafigyeléssel a megmaradt ételeket is felhasználhatod!

 1. A maradékokat adagonként tedd el dobozokba. Ha pár napon belül nem fogy el, fagyaszd le!
 2. A legtöbb, hűtőbe tett maradékot 3-4 napon belül fel kell használni.
 3. Újramelegítéskor legalább 75 fokra forrósítsd fel.
 4. Elképesztő, hány fogás készíthető egy csirkéből: ha csirkesült van vasárnap, a maradékból remek rízseshúst készíthetünk, vagy szendvicsbe tehetjük.
 5. Könnyen készíthetünk leveseket a maradékokból. A maradék húsból, csontból és zöldségből készíthetünk húslevest. Ezt fagyasszuk le jégkocka-tartóban, és használjuk kis adagonként.
 6. Ugyanezt tehetjük az üveg alján megmaradt sörrel és borral: a kis kockákra fagyasztott darabkák jól jönnek később szószok és raguk főzésekor.
 7. A maradék zöldséget turmixolva tésztaszószhoz is felhasználhatjuk.
 8. A megszáradt kenyérből készítsünk kenyérkockát. Feldarabolás után tegyük a sütőbe barnulásig. Légmentes dobozban öt napig eláll, de le is lehet fagyasztani.
 9. A száraz kenyeret le is turmixolhatjuk, így házi zsemlemorzsát kapunk.
 10. A megszáradt kekszeket és süteményeket is felapríthatjuk turmixgéppel. Ezek jó adalékok mindenféle édességhez, pudinghoz.
 11. Ha lehet, hogy megmarad a saláta egy része, akkor az öntetet mindenki a saját tányérján adja csak hozzá. Öntet nélkül ugyanis sokkal tovább eláll a saláta. Másnap használhatjuk köretként, vagy kerülhet szendvicsbe.
Olvasd el ezt is!

A cikk forrása a Magyar Élelmiszerbank Egyesület Esélyt az Ételnek nevű oldala, ahol további hasznos tanácsokat találsz arra, hogyan spórolj, védd a környezeted és csökkentsd az élelmiszerfelesleget.

Nagy, de nem erős - lehetséges?

Azt gondolom, aki konditeremben dolgozik edzőként, már minimum egyszer az életében (de inkább havi egyszer) találkozott olyan srácokkal, akik közlik, hogy ők nem akarnak nagyok lenni, csak erősek.

A vibráló karkötő, ami 30 másodperc alatt leszámol a stresszel

A TouchPoints hadat üzen a konstans idegeskedésnek.

A Szikla mutat 6 gyakorlatot, amiktől te is izmos lehetsz! Lesd el őket!

Dwayne Johsnon nagyon sok embert inspirál már csak a kinézetével is.

Kész, vége! Ennél jobb Tinderes profilkép nem létezik!

Mindenki tanulhat egyet s mást ettől a férfitól!

Olvasd el ezeket is
Előfizetés

Előfizetek

Itt a hatos csomag, hat lapszám, most fél áron!

Csak 2685 Ft