Miért vagy farkaséhes edzés után?

Közvetlenül edzés után agyad nem engedi, hogy éhséget érezz.

Közvetlenül edzés után agyad nem engedi, hogy éhséget érezz.

Olvasd el ezt is!

A kutatók „sportanorexiának” (anorexia athletica) nevezik a jelenséget. Az ilyen éhségtelenség a testmozgás befejezése után 30–240 percen át tarthat – hangsúlyozza dr. Heather Leidy, a Purdue Egyetem táplálkozáskutatója.

Az edzés fokozza a test hőtermelését (vagyis az anyagcserét), a vér így az emésztőrendszerből a test más részeibe kerül, ahol nagyobb szükség van rá.

Akkor mégis miért falsz az edzés után? Két okból: egyesek kényszert éreznek az evésre, mert az agyuk arra ösztönzi őket, hogy pótolják az elhasznált energiát. Ezt hívják homeosztatikus evésnek. Mások élvezetből, vagy az érzelmeik kordában tartása miatt esznek. Ez a hedonikus evés. A kettő közötti különbség ismerete segít elérni, hogy az üzemanyagkészletek feltöltése inkább elősegítse, mintsem gátolja a fogyást.

Mennyire erős a törzsed? És a lábaid? Nyomd le ezt az edzéstervet, ha tudod!

Ha szeretnél erős és kidolgozott törzsizmokat, de a teljesítményeden is javítanál, a csípődről és a farizmaidról nem szabad megfeledkezni.

Elhiszed? Így vesztette el a Szikla a szüzességét

Mivel hamarosan látható lesz az új filmje, a Baywatch, Dwayne Johnson mindent megtesz azért, hogy promózza.

Rekordot döntött az Everesten a vegán hegymászó

Atanasz Szkatov öt és fél nap alatt két csúcsot is meghódított.

Végre itt az előzetes: A Nagy Háborúval tér vissza a Trónok Harca

Július közepétől minden vasárnapot tűkön ülve várhatunk. A kissé lagymatag 6. évad után óriási izgalmakra számíthatunk a pajzán sorozattól.

Mi a jobb: az interval vagy a kardió?

A nyári kockahas projekt keretei között mindenki nekiáll bőszen kardiózni. Már sokszor mondtam, most is elismétlem: a diéta kezdete, ill. a „fogyni akarok” mondat elhangzása szinte mindig egybeesik az „El fogok menni futni.” megjegyzéssel…

Olvasd el ezeket is
Előfizetés

Előfizetek

Fizess elő fél évre 50% kedvezménnyel, lapszámonként 895 Ft helyett csak 445 Ft-ért!

Csak 1335 Ft