Miért vagy farkaséhes edzés után?

Közvetlenül edzés után agyad nem engedi, hogy éhséget érezz.

Közvetlenül edzés után agyad nem engedi, hogy éhséget érezz.

Olvasd el ezt is!

A kutatók „sportanorexiának” (anorexia athletica) nevezik a jelenséget. Az ilyen éhségtelenség a testmozgás befejezése után 30–240 percen át tarthat – hangsúlyozza dr. Heather Leidy, a Purdue Egyetem táplálkozáskutatója.

Az edzés fokozza a test hőtermelését (vagyis az anyagcserét), a vér így az emésztőrendszerből a test más részeibe kerül, ahol nagyobb szükség van rá.

Akkor mégis miért falsz az edzés után? Két okból: egyesek kényszert éreznek az evésre, mert az agyuk arra ösztönzi őket, hogy pótolják az elhasznált energiát. Ezt hívják homeosztatikus evésnek. Mások élvezetből, vagy az érzelmeik kordában tartása miatt esznek. Ez a hedonikus evés. A kettő közötti különbség ismerete segít elérni, hogy az üzemanyagkészletek feltöltése inkább elősegítse, mintsem gátolja a fogyást.

Brutálisan kigyúrt testépítők, akik bizonyítják, hogy a húsmentes életmód mellett is lehet izmosodni

Ők az élő bizonyítékai annak, hogy anélkül is lehetsz izmos, hogy húst és állati eredetű termékeket ennél.

Időhiányban szenvedsz? Nyomd le otthon ezt a súlyzós edzést!

Csak egy pár egykezes súlyzóra és 15 percre lesz szükséged hozzá!

Mi a leghatékonyabb fegyver a felesleges kilók ellen?

Az ételek, illetve az étrend kalóriatartalma régóta a fogyni vágyók elsődleges fókusza. Ha úgy tetszik, a központi direktíva az, hogy „együnk kevesebbet, mozogjunk többet” (tehát csökkentsük a bevitt kalóriák mennyiségét és növeljük az elégetett kalóriák mennyiségét), ha fogyni szeretnénk.

Egész évben csobbanhatsz a Palatinus strandon!

Ha a Palatinus strandra eddig csak nyáron mentél, van egy jó hírünk: idén már ez a fürdő sem zárja be kapuit szeptemberben.

Olvasd el ezeket is

Segítünk az első lépésben: 50%-os kedvezménnyel fizethetsz elő!

Csak 2685 Ft