Fontos, hogy mit eszel, még fontosabb, hogy mikor

Így időzítsd az étkezéseket, akkor nem lehet baj.

Így időzítsd az étkezéseket, akkor nem lehet baj.

Sokat számít, hogy mit eszünk, de egyre több kutatás foglalkozik azzal a témával is, hogy mikor kellene elfogyasztanunk az ételeinket. Az időzítés sokkal fontosabb, mint azt első ránézésre gondolnánk, az elhízástól és súlyos betegségektől is megóvhatjuk testünket, ha betartjuk a szakemberek tanácsait. Egyikük, Valter Longo sokatmondóan úgy nyilatkozott ezzel kapcsolatban:

Ha megnézzük a világ legegészségesebb társadalmait, egyből feltűnik, hogy nem úgy étkeznek, mint az Egyesült Államok és Európa népei. Ha ötször-hatszor eszünk egy nap, az probléma, a testünk ugyanis genetikailag nem erre van berendezkedve.

A professzor szerint valahogy muszáj kibírnunk, hogy ne nassoljunk az étkezések közti időszakban. Napi háromszor ajánlott ennünk, s ha lehet a reggeli és a vacsora közt ne teljen el több 12 óránál. Egy nemrég elvégzett kutatás szerint reggel 8 óra és este 7 óra között érdemes étkeznünk, így ugyanis egészséges szinten tarthatjuk a testünkben lévő koleszterint, illetve krónikus megbetegedésekre is kisebb lesz az esélyünk.

10 dolog, amit nem tudtál Lewis Hamiltonról

A címlapunkon szereplő Forma-1-es pilótáról rengeteg pletyka kering, pedig sokkal több van benne annál, éppen kivel jár.

A faterod miatt nem kockás a hasad?

Nem tudsz lefogyni? A faterod állhat a háttérben.

A hét táplálkozási tippje: Minden, amit a vegán étrendről tudni érdemes

Egyre népszerűbbé válik a vegán életmód, ám sokan attól tartanak, hogy ha mellőzik az összes állatii eredetű alapanyagot, az izmaikból is veszítenek. Ez igaz?

Lewis Hamilton: Az ember, aki 10 évesen megalapozta a karrierjét

Negyedik világbajnoki címe felé robog a brit pilóta.

Nehezen találsz párt? A 37 százalékos szabály a segítségedre lehet!

Ideje újragondolni a randizásról alkotott elképzeléseidet!

Olvasd el ezeket is

Segítünk az első lépésben: 50%-os kedvezménnyel fizethetsz elő!

Csak 2685 Ft