Friss húst nyáron is

Friss húst nyáron is

Tombol a kánikula, és a nagy melegben könnyen romlanak az ételek, különösen a húsok. Az állati eredetű termékekben gyorsan szaporodnak a komoly betegségeket okozó baktériumok, ezért nem árt az óvatosság: Dosso Gabi, a Gallicoop háziasszonya elárulja legfontosabb tanácsait, hogy nyáron is friss hús kerülhessen asztalunkra.

Gördülékeny vásárlás

A legfontosabb előre megtervezni a vásárlást, hiszen folyamatosan biztosítani kell a hús hűtését. Vigyünk magunkkal hűtőtáskát, és ebbe helyezzük a gyorsan romló élelmiszereket! Ne tegyünk kitérőket, amint lehet, siessünk haza a bevásárlásból és helyezzük hűtőbe a termékeket. Próbáljuk úgy szervezni a napot, hogy a bevásárlás utolsó teendőnk legyen.

Fontos a csomagolás

Ha hentesnél vásárolunk, kérésre szemlézhetjük a kiválasztott húst. Ha gyanús a szaga, illetve az állaga, nyálkás, esetleg zöldesre színeződött, azonnal hagyjuk ott! Nyugodtan hagyatkozzunk a megérzéseinkre, hiszen a romlott ételtől való viszolygás ösztöneinkben van. Ha csomagolt terméket veszünk, nézzük meg a szavatossági időt, és ellenőrizzük, hogy a csomagolás bontatlan legyen.

Keressük a minőséget!

A legjobb, ha van egy megbízható, ismerős hentesünk, vagy jól bevált szupermarketekben vesszük a húst. Számít a forgalmazó is: a Gallicoop termékek garantáltan frissek, a feldolgozás során odafigyeltek a higiénikus kezelésre. Magyarországon komoly vizsgálatokon esik át egy vágásra szánt állat. Emellett a védjegy is garancia, a Magyar Termék védjegyeket használó termékek például olyan többlépcsős, független szakértői tanúsítási folyamaton mennek keresztül, ami garantálja a fogyasztóknak az eredetet és a megfelelő minőséget.

Otthoni teendők

A húson - bármilyen alaposak vagyunk - mindig maradnak baktériumok. Ezért nyers állapotban különítsük el a többi élelmiszertől. Rendszeresítsünk egy saját kést és vágódeszkát a húsoknak, így elkerülhetjük, hogy észrevétlenül fertőzzük meg a konyha egyéb termékeit. Húsfeldolgozás előtt és után alaposan mossunk kezet.

Gondos elkészítés

Magas hőmérsékleten minden baktérium elpusztul, ezért is szoktuk megsütni, megfőzni a húst. A legjobb a lassú sütés-főzés, így garantálható, hogy a hús belseje is átmelegszik, elpusztítva a baktériumokat. A kész étel szobahőmérsékleten 2-3 óráig fogyasztható, de nagy melegben rizikósabb a halogatás. Hűtőben tartva maximum három napig szavatos a húsétel. Nem véletlen, hogy a nagyon forró országokban jóval kevesebb húst fogyasztanak az emberek.

Tovább olvasok
5 tipp a jobb zuhanyzós szexhez

Hogyan ne legyen kínos a szex a zuhanyzóban?

4 pozíció, ami garantálja a párod orgazmusát

Ezeket próbáld ki, ha a csúcsra akarod juttatni

Hogyan válassz diétát? – 5 tipp az orvostól

A legtöbben már tudjuk, hogy az egészséges életmódhoz milyen ételeket és italokat kell kerülnünk. Abban sokkal bizonytalanabbak vagyunk, hogy mit és mikor ehetünk. Sokan tisztában vannak azzal is, mennyi ételt kell enniük a fogyáshoz, azonban azt már kevesebben tudják, milyen tápanyag összetétellel tudják elérni, hogy zsírból fogyjanak és így a karcsúbb alak mellett energikusak és egészségesek is maradjanak. A rosszul megválasztott fogyókúrák sokszor hatástalanok vagy hatásuk rövid távú, de ha sikert érünk is el velük, a fogyás történhet úgy is, hogy ártunk a szervezetünknek.

3 gyakorlat vállfájósoknak

Ha neked is szokott szúrni a vállad edzés közben, fogadd meg ezeket a tanácsokat

Mikro-makro? Ezekre a tápanyagokra van szükséged az izomépítéshez

Lehet, hogy a szürke idő és az egyre nagyobb hideg nem csábít a terembe, de ahhoz, hogy folyamatosan formában legyél, lógás helyett inkább vegyél erőt magadon! Motivációként megmutatjuk, mivel tudod még hatékonyabbá tenni az edzést.

46 kilogrammot fogyott 10 hónap alatt

"Az életminőségem soha nem volt jobb"

5 tipp, hogy magabiztosabb legyél

A kellő önbizalom kiépítése nem könnyű dolog, de annál fontosabb a kiegyensúlyozott élethez.

Hogyan legyél vonzóbb a nők szemében?

És mit mond erről a tudomány?

8 ismert és kevésbé ismert technika, hogy felizgasd a párodat

Érdemes egyenként kipróbálnod mindegyiket

Így csinálj kockás hasat egy darab súlytárcsával

Egyszerű de nagyszerű hasizom edzés

Dolgok amiket a nők nem szeretnek, pedig azt hitted

Tanulj ebből a cikkből, és kerüld el ezeket a hibákat

Ezek után Te sem fogod kihagyni a kardiót

Sokkal több előnnyel jár, mint a legtöbben gondolják

Szexparti tippek kezdőknek

Az az igazság, hogy minden szexparti egy kicsit más

Így csinálj kockás hasat hátfájás nélkül

A kockák kialakítása közben sok embernek sajnos nem csak a hasizmai égnek, hanem a háta is.

7 jele annak, hogy valami gond van a kapcsolatodban

A párok többsége három dolgon vitatkozik: pénz, szex és hatalom

Így hozd ki a legtöbbet az utólagos zsírégetésből

Ahogy felpörgeted az intenzitást, a zsír bizony égni fog

Hogyan szokj le a túl sok pornónézésről

Nem is olyan nehéz, mint gondolnád

Olvasd el ezeket is

Most féláron fizethetsz elő!

Csak 1980 Ft

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem