Grillezni menő: 5 tipp pulykasütéshez

Grillezni menő: 5 tipp pulykasütéshez

Egy igazi férfi nem bízza a véletlenre a grillezést – és másokra sem.

Ezen a nyáron te is szeretnéd elkápráztatni a haverokat? Ha megfogadod Dosso Gabi, a Gallicoop háziasszonyának tanácsait, már csak a behűtött sörre kell majd figyelned, a vacsora úgyis tökéletesre sikerül.

Kezdjük a kiváló minőséggel!

A pulykahús semleges íze, élvezetes állaga nagy játékteret ad: akárhogyan is fűszerezzük, bármivel párosítjuk, az eredmény finom. Ráadásul zsírban szegény, színtiszta fehérje. A grillezés első és legfontosabb szabálya a minőségi alapanyag. Válasszunk minőségi védjeggyel ellátott terméket! A Gallicoop pulykamell-filéje Magyar Baromfi védjegyes. Az ilyen termékek szigorú minőségellenőrzésen esnek át, ezért biztonságosak: útjuk nyomon követhető a tojástól a polcig. Kizárólag magyar farmokon, magyar takarmánnyal nevelt baromfiból készülnek, és nem tartalmaznak egészségünkre ártalmas anyagokat.

Figyeljünk az időre!

A sütés kémia: anyag, idő, eszköz kölcsönösen hat. A pulykát 2-4 órán keresztül érdemes pácolni, hogy szaftos és puha legyen. A bepácolt húst jól zárható dobozban vagy üvegtálban, felfóliázva tegyük a hűtőbe. Viszont grillezés előtt fél órával már szobahőmérsékleten kell tartani, hogy egyenletesebben süljön át. Ellenkező esetben a közepe nyers marad, külseje pedig könnyen megég. A faszénnek is adjunk időt. Akkor ideális, amikor már szürke hamu borítja, de még egyenletesen izzik. Ehhez kb. 20-30 perc égetésre van szükség.

Kiszáradás ellen

Igazán szaftos, megfelelő állagúra sült húst csak az készíthet, aki rutinosan bánik a hőforrással és a grillező készülékkel. A direkt hő nem való a pulykának, mivel a szárazabb húsok közé tartozik, ezért gyengédebb eljárással kell elkészíteni. Ez az úgynevezett indirekt sütés, mikor az alapanyag nem közvetlenül a parázsló hőforrás vagy a láng fölé kerül, hanem attól oldalra. Így 150–200 fokon sül. Ezt az ideális hőmérsékletet könnyedén elérhetjük, ha a parazsat kör alakban a grill lap oldalára húzzuk és középre helyezzük a sütnivalót. Le is fedhetjük a grillkészüléket, így a meleg levegő és a pára körüljárja az ételt. Nem szabad gyakran nyitogatni a fedelet, mert az ingadozó hőmérséklet nem tesz jót a húsnak!

A vonzó külsőért

Szebb lesz a hús színe, ha kevés barna cukrot is teszünk a pácba. Nem kell aggódni, ettől még nem lesz hizlaló, csak gusztusosan karamellizálódik. A hús felületére tapadt fűszereket, páclevet sütés előtt távolítsuk el, itassuk fel, különben fekete kéreggel csúfítják el az ételt! A szem eszik először, és egy szépen sült hús látványával könnyen jóllakik.

A só trükk

Alapszabály: a pácba ne tegyünk sót, mert a hús megkeményedik. Közvetlenül grillezés előtt sózzuk meg az ételt! Profi séfek szerint még ideálisabb sütés után ízesíteni. Bánjunk csínján a sóval, ha egészségtudatosan élünk.

Kép

Receptajánló:

Citromos-fokhagymás pulykamell színes kuszkusz körettel

Hozzávalók 4 főre:

4 szelet pulykamell
1 db citrom
1 db zöldcitrom
5 gerezd fokhagyma
szárnyas fűszersó
fehér bors
a sütéshez olívaolaj

A körethez

30 dkg kuszkusz
1 csokor zöldhagyma
1 db sárga pritaminpaprika
1 db zöld pritaminpaprika
5 dkg vaj

Elkészítés:

A húst befűszerezzük, az áttört fokhagymával bedörzsöljük, a lime levét rácsorgatjuk, és kevés olívaolajon megsütjük/meggrillezzük. A kuszkuszhoz a zöldségeket apróra vágjuk, és egy tálba tesszük. A kuszkuszt kétszeres mennyiségű forró vízzel leöntjük, 5 percre letakarjuk. Villával összekeverjük a vajjal, a citrom levével, az olívaolajjal, és sóval, fehér borssal ízesítjük. A húst a lime reszelt héjával és a kuszkusszal tálaljuk.

Olvasd el ezt is!
Tovább olvasok
Top 5: "Muszáj megvenni cipő a nyárra"

Ha ezeket viseled, biztos megfordulnak utánad az utcán!

4 brutális előtte-utána fotó

Ezek a képek elképesztőek!

Az elmúlt 10 év legjobb híresség-bajsza

Neked melyik tetszik a legjobban?

Gyorsan el szeretnél aludni? Próbáld ki ezt az 5 dolgot!

Próbáld ki a lenti példákat és aludj el sokkal gyorsabban, sőt, tovább is fogsz tudni pihenni.

5 tipp előjátékhoz, ami után garantált az orgazmus

Mindig hozd megfelelő hőfokra a szexet, mielőtt nekilátsz!

Ezért görcsöl a lábujjad

Nem azon múlik, hogy mennyi vizet iszol.

Ilyen a nőknek a szex az exszel

"Durva volt köztünk a fizikai kémia!"

Ezt NE mondd, vagy csináld szex közben!

Ezek a dolgok biztosan tönkreteszik az aznap esti szenvedélyt.

Ezek a legrosszabb online randis példák!

Applikáción keresztül randizni nem egy leányálom.

Pontosan ennyi vizet kell meginnod egy nap!

Muszáj megfelelően hidratálnod, különösen, ha meleg van.

4 szexpóz olyan pároknak, ahol nagy a magasságkülönbség

Természetesen a kutyapóz itt is nyerő.

Így dobd fel a kutyapózt!

A kedvenc pózod ezután még forróbb lesz!

Ők megmondták a tutit! Így lesz kockahasad!

Oda kell, hogy figyelj az egészséges étrendre és az edzésprogramra is.

Hogyan fogyj le diéta nélkül?

Ne éheztesd tovább magad, inkább csináld ezt!

Parfümök, amiket tuti nem felejtesz el

Nem győzzük hangsúlyozni, hogy a megfelelő parfüm kiválasztása milyen fontos a nők és a férfiak számára egyaránt.

Olvasd el ezeket is

Most féláron fizethetsz elő!

Csak 1980 Ft

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem